28 / 03 / 2024

serpinti sığınağı özellikleri

serpinti sığınağı özellikleri

Serpinti sığınaklarının inşasında uyulması gereken hususlar 31 Aralık 2010 tarihinde 27802 sayılı Resmi Gazete yayımlanan Sığınak Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliğinde yayımlanıyor. Peki, serpinti sığınakları nasıl inşa edilir?

Gayrimenkul, yatırımcısına kazandırıyor!

Son 5 yıldaki gayrimenkul verilerine bakıldığında metrekare fiyat artışları ve kira geliri dikkate alındığında gayrimenkul yatırımcısına hep kazandırıyor. 

Demir Country yatırımcısına 3 ayda yüzde 14 kazandırdı!

Demir İnşaat tarafından hayata geçirilen Demir Country projesi yatırımcısına kazandırmaya başladı. Proje 3 ayda yüzde 14’lük değer artışı kazandı.

Altınok Öz, Kordonboyu'nda dönüşüm toplantısına katıldı!

Kartal Belediye Başkanı Öz, Kartal'daki Kordonboyu Mahallesi ANT Sitesi Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. 

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Ömer Faruk Kavurmacı dördüncü sanık olarak hakim karşısına çıktı!

FETÖ finansman sağladıkları iddiasıyla tutuklanan İBB eski Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da aralarında bulunduğu TUSKON üyesi işadamları ilk kez hakim karşısına çıktı.

Halk GYO 2017'nin ilk yarısına ait sorumluluk beyanını yayınladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı2017 yılının ilk yarısına hesap dönemine ilişkin konsolide olmayan sorumluluk beyanını yayınladı.

Ali Ağaoğlu Bodrum'da MAG objektiflerinin karşısına geçti!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu tatil için gittiği Bodrum'da MAG objektiflerinin karşısına geçti.

Bursa Prestij Optimum yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı!

Bakyapı'nın hayat geçirdiği Bursa Prestij Optimum yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı. Proje 990 daireden meydana geliyor

Karayolları binası Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak mı inşa edilecek?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak inşa edilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına Milli Mücadele Anıtı yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi giriş kapısı karşısına "15 Temmuz 2016 Milli Mücadele Anıtı" yapılması kararlaştırıldı.

Beyoğlu’ndaki binanın çatısına yapılan havuz mahkemelik oldu!

Beyoğlu'ndaki bir binanın çatısına yapılan havuz mahkemelik oldu, Serdar Bilgili'nin patronu olduğu şirket hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tokyo'da marketin çatısına 17 villa inşa edildi!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da süpermarketin çatısına 17 adet villa inşa edildi. Gökyüzüne uzanan villaların yapımı için 14 milyon TL harcandı.

Bastion Holdings 2 katlı sığınağı 64.5 milyon TL'ye satıyor!

Amerikalı Bastion Holdings inşa ettiği yerin 13 metre altındaki sığınağı satıyor. Sığınak için 64.5 milyon TL isteyen firma, sığınağın yerini ise güvenlik gerekçesi sır gibi saklıyor.

serpinti sığınağı özellikleri Haberi

serpinti sığınağı özellikleri

Serpinti sığınakları nasıl inşa edilir?

Özel sığınaklardan olan serpinti sığınaklarının inşasında uyulması gereken hususlar, 31 Aralık 2010 tarihinde 27802 sayılı Resmi Gazete yayımlanan Sığınak Yönetmeliğinde değişiklik yapılması hakkında yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince, sığınakların iç yüksekliği net 2.40 metreden aşağı olamıyor. Ayrıca, sığınak havalandırma fanının enerji ihtiyacı fan elektrik motoruna uygun kapasitede bir jeneratör ile karşılanmalı, jeneratör için sığınak alanı dışında bir alan makine dairesi olarak tasarlanması gerekiyor.


Serpinti sığınakları özellikleri:

a) Büyüklük: Kişi başına en az net bir metrekarelik sığınak yeri ayrılır. Sığınaklarda yapılacak wc, duş ve mutfak nişi bu alana dâhil değildir.


Kişi adedi her bir bağımsız bölüm için bir odalı konutlarda iki, iki odalı konutlarda üç, üç ve daha fazla odalı konutlarda dört olarak dikkate alınır.  Yurt, koğuş, misafirhane, yatakhane, bakımevi,...