26 / 04 / 2024

sıfır konutta Tapu harcı indirimi

sıfır konutta Tapu harcı indirimi

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

MiaPort Concept Arnavutköy projesinde sıfır faiz, hemen teslim ve hemen tapu fırsatı!

Çağlayan Grup tarafından İstanbul Arnavutköy'de  hayata geçirilen MiaPort Concept'te sıfır faiz, hemen teslim hemen tapu fırsatı devam ediyor.

Konutta sıfır satışların payı son 10 senenin en düşük seviyesinde!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye’de toplam konut satışlarında sıfır tabir edilen yeni konutların payının 10 yılın en düşük seviyelerinde olduğunu söyledi.

Sıfır konutta faiz indiriminin tüm detayları!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrasında kamu bankaları da kredi faiz oranlarında indirim yapıyor. Sıfır konutlar için kredi faiz oranları 1 milyon TL tutarı için yüzde 1.20'ye inecek. 

Kamu bankaları sıfır konutta indirim kampanyasına hazırlanıyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Kamu bankaları sıfır konutta indirim kampanyasına hazırlanıyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

12 ay geri ödemesiz konut kredisi sıfır konutta kaldırıldı!

Kamu bankaları tarafından ikinci el konutlar için verilen kredinin faizi yüzde 0,87'ye çıktı. Ayrıca 12 ay geri ödemesiz konut kredisi uygulaması sıfır konuttan kaldırıldı.

Sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Pakette en çok merak edilen konut kredisi faizleri oldu. Peki sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte konut kredisi hesaplama...

Sıfır konutta sevindiren haber!

Bankaların konut kredisi faiz oranları düşmeye devam ediyor. Sıfır konut kredisine vatandaşların ilgilisi arttı. Peki sıfır konut kredisinde güncel faiz oranları ne kadar? Konut kredisi kullanırken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm merak edilen soruların cevabı…

Sıfır konutta faiz fırsatı!

Bankaların konut kredisi faiz oranları düşmeye devam ediyor. Sıfır konut kredisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Peki sıfır konut kredisinde güncel faiz oranları ne kadar? Yüzde 0.79 faizli konut kredisi şartları neler? İşte tüm merak edilenler...

Ziraat Katılım, sıfır konutta finansman oranını yüzde 0,79'a düşürdü!

Ziraat Katılım, konut finansmanında 500 bin TL için 120 ay vadeli olmak üzere sıfır konutlarda oran bugünden itibaren yüzde 0,79’a düşürdü.

Sıfır konutta müteahhitten satış şartı!

Yeni yıl itibarıyla ikinci el konut satışlarında yüzde 0.99 olan konut kredisi faiz oranı sıfır konutlarda yüzde 0.79’a kadar düşüyor. Krediden faydalanmanın tek şartı ise evi müteahhitten almak.

Sıfır konut 0.79 faizli konut kredisi kampanyası başladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı faiz indirimi müjdesiyle, sıfır konutta konut kredisi faiz oranları yüzde 0,79'a düştü.

2020'de sıfır konutta faiz 0.99'dan 0.79'a düşecek!

Yılın bitmesine sayılı günler kala hem vatandaş hem de gayrimenkul sektörü için müjdeli haber Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. Albayrak, 1 Ocak 2020 itibari ile sıfır konut faizlerinde 0,99 olan oranın 0.79'a ineceğini açıkladı...

Sıfır konutta faiz indirimi 'yılbaşı piyangosu' oldu!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kamu bankalarının sıfır konutlara verilecek kredilerdeki faizin yüzde 0,79’a indirileceğini açıklaması hakkında değerlendirmeler yaptı.

sıfır konutta Tapu harcı indirimi Haberi

sıfır konutta Tapu harcı indirimi

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülüyor.

Kanun tasarısı ile tapu harcı indirimi de geliyor. Kanun yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında farklı tapu harcı uygulanmasına yönelik yetki alınmasını öngörüyor. Kanun maddesi şu şekilde sıralanıyor.

Tapu harcı kanun maddesi

MADDE GEREKÇESİ

Madde 12- Madde ile 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (4) sayılı tarifenin "I.Tapu İşlemleri" başlıklı bölümünün (20) numaralı fıkrasının (a) bendinin sonundaki paragrafta yer alan "gayrimenkullerin türleri" ibaresinden sonra gelmek üzere "yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışı" ibaresi eklenmek suretiyle yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında farklı tapu harcı uygulanmasına yönelik yetki alınması öngörülmektedir.

KANUN MADDESİ

MADDE 12- 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar...