25 / 04 / 2024

sit alanı ne demektir

sit alanı ne demektir

Ülkemizde en çok İzmir, Muğla, Konya, Ankara ve Antalya gibi şehirlerimizde yer alan sit alanları nedir? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Sit alanları yönetmeliği!

Sit Alanlarında Kalan Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmeliği incelemek ve sorularınıza yanıt bulmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Arsanın sit alanı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Sit alanı olduğu nerden öğrenilir?

Arsa konusunda önemli bir konu olan sit alanı, çoğu gayrimenkul işlemlerinde merak edilmektedir. Arsanın sit alanı dahilinde olması, arsa sahiplerini ilgilendirmektedir. Peki sit alanı nedir, arsa sit alanı olduğunda ne olur? İşte buna benzer tüm merak edilen soruların yanıtları haberin devamında…

Murat Kurum: Bugüne kadar 2 bin 787 bölgeyi doğal sit alanı ilan ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Bugüne kadar 2 bin 787 ayrı bölgeyi doğal sit alanı, 171 tabii güzelliğimizi kesin korunacak hassas alan ilan ettik." dedi.

Afyonkarahisar'da sit alanına kaçak inşaat yaptılar!

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Seydiler Beldesi'nde yer alan Frig Vadisi'ne bağlı 1. derece sit alanına kaçak inşaat yapan kişi hakkında işlem başlattı...

Sit alanında kaçak katlar bir bir çıkılıyor!

Birinci derece sit alanı ilan edilen bölgelerde kaçak yapılaşma hızla artıyor. Kapadokya'nın en önemli yerlerinden olan Güvercinlik Vadisi'nde kaçak inşaatın önüne belediye tabelası asan kişi 3’üncü katı da çıktı.

Ankara Çubuk Ovasında tarımsal sit alanı olan araziler mecliste!

Ankara Çubuk ovasında tarımsal sit alanı ilan edilen araziler meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Yeşil ovada ne kadarlık bir alanın tarımsal sit alanı olarak ilan edildiğini sordu..

Fatih Belediyesi'ne sit alanında inşaattan dolayı soruşturma mı açılacak?

İstanbul’da tarihi surların dibinde yer alan, 1500 yıllık Yedikule Bostanları şantiye alanına çevrildi. Arkeologlar, Fatih Belediyesi hakkında sit alanında izinsiz inşaat yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmasını talep etti.

Kula Kentsel Sit Alanı yeni baştan imar ediliyor!

Kula Kentsel Sit Alanı yeni baştan imar ediliyor. Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yürütülecek olan çalışmalar kapsamında sit alanın yeniden imarı yapılarak yaşanan sıkıntıların önüne geçilmiş olacak.

Tapuda sit alanı şerhi varsa ne olur?

Sit alanı ilan edilen taşınmaz malların tapu kütüğüne "Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır. Tarih – Yevmiye" şeklinde şerh düşülüyor. Peki, tapuda sit alanı şerhi varsa ne olur?

Sit alanı ilan edilen arsaya neler yapılabilir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Peki, bir alan koruma kurulunca sit olarak ilan edilirse ne olur? Sit alanı ilan edilen arsaya neler yapılabilir?

Sit alanı olan arsa satışı yapılabilir mi?

Koruma altındaki alanlarda, koruma kurulu tarafından hazırlanan imar planı uygulanıyor. Peki, bir arsa sit alanı olarak ilan edilirse ne olur? Sit alanı olan arsa satışı yapılabilir mi?

Sit alanındaki taşınmazların hazine taşınmazları ile değiştirilmesi için ne yapılır?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve yönetmelikleri gereğince, sit alanındaki taşınmazların hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanındaki taşınmazların hazine taşınmazları ile değiştirilmesi için ne yapılır?

Sit alanı koruma kurulu nedir?

Sit alanların korunması adına Bakanlık tarafından Sit alanı koruma kurulu oluşturuluyor. Koruma kurulları sit alanlarının türüne ve derecesine göre koruma imar planları hazırlıyor. Peki, sit alanı koruma kurulu nedir?

Amasya Merzifon Çayırözü'ne I. derece Sit Alanı kararı!

Amasya İli, Merzifon İlçesi, Çayırözü Köyü, Saya Tepe Mevkii’ndeki bölge I. derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

sit alanı ne demektir Haberi

sit alanı ne demektir

Sit alanları nedir?

Sit alanları, özellikleri, duyusal, sanatsal, bilimsel önemleri, güzellikleri bakımından korunmaları ve değerlendirilmeleri gereken, ender bulunan; yer üstünde, yer altında veya su altında yer alabilen alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 


Ülkemizin dört bir tarafında sit alanları bulunuyor. Örneğin, İzmir'de 805 adet, Muğla'da 731 adet sit alanı yer alıyor.


Sit alanları doğal sit alanı, arkeolojik sit alanı, kentsel sit alanları ve tarihi sit alanları olmak üzere içinde sınıflara ayrılıyor.


Doğal sit alanı nedir?

Doğal sit alanı, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait; ender bulunan ve özellikleri ve güzellikleri bakımından ender bulunan; korunması gereken alanları ifade ediyor.


Arkeolojik sit alanı nedir?

Arkeolojik sit alanları, insanlığın varoluşundan günümüze kadar ulaşan eski uygarlıkların ürünlerini, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerini yansıtan her türlü kültür varlığının yer aldığı yerleşmeler...