19 / 04 / 2024

site aidatı nasıl belirlenir

site aidatı nasıl belirlenir

Konutlarda konum, sosyal alanlar, temizlik ve güvenlik gibi hizmetler için aidat ödeniyor. Aidat tutarları alınan hizmete göre değişiklik gösteriyor. Peki aidatlar yüksekse ne yapılabilir? Yüksek aidata itiraz edilebilir mi?

Site yöneticisi aidatlarını ödemeyenlere karşı ne yapılabilir?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Aidatlarını ödemeyenlere karşı ne yapılabilir? Sitede yöneticiyim, aidatlarını ödemeyenlerin suyunu kesmemde yasal bir engel var bulunuyor mu?'' sorularını yanıtladı. İşte o haber....

Aidatta tek sınır kira bedeli!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı avukat Kiraz, aidatların kira bedelinden yüksek olamayacağı uyarısında bulunurken, sistemdeki eşitsizliğe dikkat çekti...

6 soruda site aidatı!

Sitenin temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için her ay belli bir miktarda site aidatı toplanıyor. Peki site aidatı nasıl ödenir? Aidatın ödenmemesi durumunda ne olur? diyorsanız İşte 6 soruda site aidatı....

Sitelerde aidat ödemelerine dikkat!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez sitelerde aidat esasları hakkında yazısını kaleme aldı. Peki, sitelerde aidat nasıl paylaştırılır?

Site aidatı neye göre belirlenir?

Toplu olarak konumlandırılan konutlardan oluşan sitelerde, site sakinleri tarafından ödenecek aidatlar hakkında esaslara Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer veriliyor. Peki, site aidatı neye göre belirlenir?

Site aidatı nasıl belirlenir?

Kat mülkiyeti kanunu gereğince, apartman ve konut sitelerinde ortak kullanım alanları ve bunların ortak kullanım alanları belirlenen aidat ile karşılanıyor. Peki, site aidatı nasıl belirlenir?

Site aidatları neye göre belirlenir?

Kat maliklerinin anagayrimenkul üzerinde yapılan tüm harcamalara eşit olarak katılması gerekiyor. Katınılmadığı durumlarda cezai yaptırımlar uygulanabien site aidatları neye göre belirlenir? İşte Site aidatları neye göre belirlenir sorusunun yanıtı..

Site yönetimi aidat!

Site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler, kat maliklerinden "site aidatı" adı altında alınan paralar ile karşılanıyor. Peki site yönetiminde aidat nasıl belirlenir?

Aidat nasıl belirlenir?

Konut sitelerinde ve apartmanlarda kat maliklerinin, ana gayrimenkulün giderlerine katılmaları gerekiyor. Bu katılım aidat ödemeleri ile sağlanıyor. Peki söz konusu aidat nasıl belirlenir? İşte yanıtı...

Sitede aidat nasıl belirlenir?

Site yaşamında, apartman yaşamına göre daha fazla ortak gider söz konusu oluyor. Giderlerin karşılanması için tüm kat malikleri aidat ödemek ile yükümlü oluyor. Peki sitede aidat nasıl belirlenir, işte yanıtı...

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Sitede ortak alanlar nasıl kullanılmalı?

Site tipi konutlarda fazla sayıda ortak alan bulunuyor. Bu sitelerdeki ortak alanlar çoğu zaman kat malikleri için sorun yaratabilir. Peki, sitelerdeki ortak alanlar nasıl kullanılmalı? İşte detaylar...

Apartmanlarda yönetici seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 10 yıldır 5 katlı bir apartmanda oturduğunu belirten okuyucu, yöneticinin hiçbir işle ilgilenmediğini aktardı. Binada hiçbir problemin giderilmediğini söyleyen okuyucu, aidat toplanmadığını belirtti ve bu mağduriyeti nasıl gidereceklerini sordu.

Site ve apartmanlarda otopark paylaşımı nasıl olmalı?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, site ve apartmanlarda otopark paylaşımının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı.

Sitelerde aidat borçluları nasıl duyurulmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartman yöneticilerin aidat borçlularının nasıl duyurulacağını kaleme aldı.

Kovid-19 sürecinde site toplantıları nasıl yapılacak?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yeni bir yıla giriyoruz ve kat malikleri toplantılarının çok büyük bir kısmı ocak ayında yapılacak. Peki bu salgında nasıl yapılacak?' sorusunu cevapladı.

Koronavirüste kat malikleri toplantısı nasıl yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

site aidatı nasıl belirlenir Haberi

site aidatı nasıl belirlenir

Konutların konumuna, sosyal alanlarına, temizlik ve güvenlik hizmetlerine göre aidat fiyatları değişiyor. Son zamanlarda aidatlar kiralarla yarışır duruma gelecek kadar yükseldi. 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında konutlarda ödenen aidatları kaleme aldı. 

İşte Tamer Heper'in 'Yüksek aidata itiraz' başlıklı yazısı...

Konutlar için ödenen aidat; konum, sosyal alanlar, temizlik ve güvenlik gibi hizmetlere göre değişiklik gösteriyor. Normal bir apartman dairesinde oturanlar yalnızca temizlik ve onarım için aidat verirken, havuzlu, sosyal tesisli, güvenlikli sitelerde yaşayanlar, bu hizmetlerin karşılığı olarak çok daha fazla aidat ödüyor.

Son dönemde aidatlar o kadar yüksek seviyelere ulaştı ki kiralarla yarışır hale geldi.

İKİ TÜRLÜ OLABİLİR

Kat mülkiyeti mevzuatına tabi binalarda aidatlar işletme projesi ile belirlenir. İşletme projesi iki türlü yapılır. Birincisi kat malikleri kurulunda kabul edilerek, ikincisi ise kat malikleri...