27 / 04 / 2024

Site yönetiminin kira gelirinin vergilendirilmesi

Site yönetiminin kira gelirinin vergilendirilmesi

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Peki, kapıcı dairesinin kiraya verilmesi durumunda elde edilen gelir vergisel sorumluluğu doğurur mu? Kapıcı dairesi kira geliri vergisi ödenir mi?

Büyükçekmece'de site sakinlerinden tencere tavalı protesto!

Büyükçekmece'de iddialara göre, aidatlara yapılan zam sebebiyle site sakinleri görevdeki site yönetiminin gitmesini talep etti. İşte detaylar...

15 maddede site yönetiminin hukuki kişiliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "15 maddede site yönetiminin hukuki kişiliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

19 maddede site yönetiminin denetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminin denetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Site yönetiminin karakterini müteahhitler belirler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Site yönetiminin karşılaması gereken 3 hizmet!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminde olması gereken hizmetler'' konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Site yönetimi için gerekli defterler!

Apartman ve siteler Vergi Usul Kanununa göre defter tutma esaslarından herhangi birine tabi olmadıklarından vergi hukuku açısından defter tutmakla yükümlü olmuyor. Peki, Kat Mülkiyeti Kanununa göre site yönetimi için gerekli defterler hangileridir?

Site yönetimi için vergi numarası nasıl alınır?

Sitedeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri, o parselde bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan kat malikleri kurulunca yönetilir. Peki, site yönetimi için vergi numarası nasıl alınır?

Yeter gelirli tarımsal arazi yönetiminin tedbiren verilmesi!

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü, Bölge farklılıklarına göre il ve ilçelerin kanuna ekli listede belirlenen yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri olarak ifade ediliyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi yönetiminin tedbiren verilmesi nasıl olur

Teknik Profesyonel Site Yönetimi Güvenlik ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Teknik Profesyonel Site Yönetimi Güvenlik ve Danışmanlık Anonim Şirketi, Arda Yüksel Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 17 Ağustos'ta Kartal, Orta Mahallesi'nde kuruldu.

Kiracılar site yönetimine girebilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, bir binada sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetimin kurulması gerekiyor. Peki, bir apartmanda kiracılar varsa, kiracılar site yönetimine girebilir mi?

Kare Site Yönetimi ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kare Site Yönetimi ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Kaya Evrim Cabi ve Reha Cabi ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile Bahçelievler, Bahçelievler Mahallesi'nde kuruldu.

2015 yılı kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, ev veya işyerini kiraya veren kimseler kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2015 yılı kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Site yönetiminin kira gelirinin vergilendirilmesi Haberi

Site yönetiminin kira gelirinin vergilendirilmesi

Kapıcı dairesi kira geliri vergisi ödenir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor.  Vergi ödemeleri için, belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde eden kimselerin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. 


Söz konusu istisna bedelleri de her sene yeniden belirleniyor. Vergi, iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Beyannamelerin ödeme yapılacak senenin Mart ayının 25'ine kadar verilmesi gerekiyor. Ödemelerinde Mart ve Temmuz aylarında yapılması gerekiyor.


Peki, bir apartman veya konut sitesi içerisinde yer alan kapıcı dairesinin kiraya verilmesi durumunda elde edilen gelir vergisel sorumluluğu doğurur mu? Kapıcı dairesi kira geliri vergisi ödenir mi?


Kanunun 94/5-a maddesi gereğince kiralayanlar tarafından kira bedeli üzerinden vergi ödenmesi gerekiyor.


İlgili özelge örneği;


T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir ve Kurumlar Vergileri Müdürlüğü


SAYI : B.07.1.GİB.4.07.16.01/KVK.2009.ÖZ.15

KONU : Site yönetiminin...