20 / 04 / 2024

Sözlü vasiyetnamenin geçerliliği

Sözlü vasiyetnamenin geçerliliği

Sözlü vasiyet sadece olağanüstü durumlarda ve diğer iki yöntemin uygulamasının imkansız olduğu hallerde yapılabiliyor. İşte, sözlü vasiyetname geçerlilik şartları!

Sözlü vasiyetname geçerli mi?

Vasiyetname geçerliliği kanuna göre, üç şekilde olabiliyor. El yazılı vasiyetname, resmi vasiyetname ve sözlü vasiyetname düzenlenebiliyor. Peki, sözlü vasiyetname geçerli mi?

Sözlü vasiyetname şartları!

Sözlü vasiyetname en zor vasiyetnamelerden biri ve ve olağan üstü koşullar için düşünülmüş bir vasiyet türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sözlü vasiyetname şartları nelerdir?

Bakan Özhaseki’den TOKİ’ye övgü: ‘Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ, depremde sınıfı geçti’

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toki eliyle 20 yılda 38 bin sosyal donatı ve 1 milyon 305 bin sosyal konut inşa edildiğini söyledi. Özhaseki, "Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ sınıfı geçti" dedi.

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

Adalet Bakanlığı'nın personel alım süreci sona erdi: (CTE) için yapılan 626 işçi alımının sonuçları açıklandı!

Adalet Bakanlığı'nın Ceza İnfaz Kurumları için 626 sözleşmeli personel alımına dair sözlü sınav sonuçları duyuruldu. Bu sonuçlar, 10 ayrı branş için yapılan alım sürecini kapsıyor. CTE sözleşmeli personel sınav sonuçlarına nasıl ve hangi platformdan erişilebilir? İşte detaylar...

O üniversiteye tam 252 memur alınacak! Hem de yazılı ve sözlü sınav olmadan!

Üniversitede memur olmak isteyenlerin merak ettiği ve araştırdığı ilanlara bir yenisi daha eklendi. O üniversiteye tam 252 memur alınacak. Hem de yazılı ve sözlü sınav olmadan...

İBB'den fahiş kira fiyatlarının önüne geçmek için dikkat çeken öneri

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti. Gökce, son dönemlerde fahiş kiraların önüne geçmek için kademeli emlak vergisi uygulaması önerisi yaptı. İşte tüm detaylar...

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş giderek fakirleşiyor! Sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçti!

Son 5 yıl içerisinde artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar sosyal yardım almadan hayatını sürdürmekte zorlanıyor. Hükümetin yoksullukla mücadele iddiasına rağmen sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçtiği gözleniyor.

Merkez Bankası'ndan sözlü dolar talimatı! Şirketlere dolar satışında sınırlama getirildi!

Merkez Bankası (MB) tarafından ‘acil durumlar’ haricinde firmalara dolar satışının sınırlandırılması için bankalara sözlü talimat verildi. 

Binlerce geçici işçi için beklenen açıklamalar peş peşe geldi! İşte son durum!

Geçici işçiye kadro düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken heyecanla beklenen düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra geçici işçilere kadrolu işçi statüsünde çalışacak ve sosyal haklarında iyileştirmeler sağlanacak. Konuya ilişkin yetkili isimden beklenen açıklama geldi.

Geçici işçilere müjde! Bakan Bilgin sonunda beklenen açıklamayı peş peşe yaptı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz günlerde geçici işçiler dosyasının hafta içinde TBMM gündemine alınacağını ve probleminin çözüleceğini söylemişti. Bakan Bilgin "Meclis'in kararıyla geçici işçiler sorunu da kapanıyor" dedi.

İmzasız kira sözleşmesi geçerli mi? Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi için önem arz etmektedir. Peki imzasız kira sözleşmesi geçerli mi yoksa geçersiz midir? İşte detaylar!

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Türkiye’deki en hızlı kadroya geçiş süreci başladı! 30 gün açık kalıyor!

Sözleşmeli personelin kadroya geçebilmesi için beklenen o karar sonunda müjde ile birlikte geldi. İşte detaylar!

Sözlü vasiyetnamenin geçerliliği Haberi

Sözlü vasiyetnamenin geçerliliği

Sözlü vasiyetname geçerlilik şartları!

Sözlü vasiyet sadece olağanüstü durumlarda ve diğer iki yöntemin uygulamasının imkansız olduğu hallerde yapılabiliyor. Kanun olağanüstü durumlara örnek olarak ölüm tehlikesi, savaş, hastalık, ulaşımın kesilmesi gibi halleri örnek olarak sunuyor. 


Sözlü vasiyet yapacak kişi son arzularını iki tanık önünde anlatıyor. Tanıklardan biri, kendilerine anlatılanı yer ve tarih belirtmek üzere yazıyor ve iki tanığın imzası ile en kısa sürede ve en yakın sulh veya asliye mahkemesine teslim etmesi gerekiyor. 


Elbette bu tanıkların yukarıda belirtilen (okur yazarlık dışındaki) özellikleri taşıması ve mirastan yararlanacak kişilerden olmaması gerekiyor. Tanıklar kendilerine anlatılanı yazmayıp, en yakın sulh hakimine sözlü olarak da ifade edebiliyor. 


Bu takdirde tanıkların ifadeleri zapta geçiriliyor. Sözlü vasiyet diğer yöntemlerden farklı olarak mirasbırakanın bir ay içinde ölmesi halinde geçerli sayılıyor. 


Vasiyetnameyi hazırlayan kişi...