26 / 04 / 2024

Sultan 2. Murat Camisi

Sultan 2. Murat Camisi

Denizli'de yer alan Sultan 2. Murat Camisi'nin restorasyon çalışmalarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Murat Kurum: 2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şimdi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şidmi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta" dedi. İşte Kurum'un o açıklamaları...

İstanbul'daki dönüşümün detayları belli oluyor! Murat Kurum: 2+1'ler 100 metrekare, 3+1'ler 120 metrekare olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Kurum, 2+1'lerin 100 metrekare, 3+1'lerin 120 metrekare olacağını açıkladı. 

Üsküdar Sultan Murat Mahallesi'nin sakinlerinden tapu tepkisi!

Üsküdar Bahçelievler Sultan Murat’ta orman vasfı iptal edilen 1038 ada 102 parselde tapu almak içih hak kazanan 750 hak sahibi bulunuyor. Ancak, Hazine tarafından, harcını yatıran, bütün belgelerini temin eden bu hak sahiplerine tapularının verilmediği ileri sürüldü. 

Murat Kurum: 2.5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık!

İzmir depremi ile ilgili bir mesaj yayınlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar 2,5 milyon konutta ikamet eden 10 milyonu aşkın vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alacak dönüşümü başarıyla tamamladık" dedi.

Murat Kurum: Son 2 yılda 80 bin konutun teslimini yaptık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, son 2 yılda 80 bin konutun teslimini yaptıklarını söyledi.

Murat Kurum: Elazığ'da 6 ay içinde 2 bin 500 konut teslim edildi! 

Önceki gün Elazığ'da deprem konutları için anahtar teslim törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da 6 ay içerisinde 2 bin 500 konutun teslim edildiğin söyledi. 

Denizli'deki 591 yıllık Sultan 2. Murat Camisi restore ediliyor!

Denizli'de yer alan Sultan 2. Murat Camisi'nin restorasyon çalışmalarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Murat Kurum: Bugüne kadar 2 bin 787 bölgeyi doğal sit alanı ilan ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Bugüne kadar 2 bin 787 ayrı bölgeyi doğal sit alanı, 171 tabii güzelliğimizi kesin korunacak hassas alan ilan ettik." dedi.

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid’in 129 yıllık hastanesinde 400 işçi, 7 gün 24 saat çalışma yürüterek restorasyonun yüzde 70’ini bitirdi. Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi, koronavirüs algını sürecinde yeniden canlanıyor...

Mahmutpaşa'daki tarihi hanın önündeki dükkan tabelası kaldırıldı!

Mahmutpaşa'daki tarihi bir handa yer alan Sultan 2. Abdülhamit dönemine ait kitabenin önündeki dükkan tabelası bugün kaldırıldı...

Fatih'teki tarihi kapı karakolu yıkılıyor!

Fatih’teki Mevlanakapı’nın girişine Sultan 2’nci Mahmud döneminde yaptırılan kapı karakolunun yıkımı için çalışmalara başlandı.

Hicaz Demir Yolu'nun restore edilmesi planlanıyor!

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi, Sultan 2. Abdülhamid döneminin önemli projeleri arasında yer alan Hicaz Demir Yolu'nun restorasyon çalışmaları için Ürdün'de toplandı.

Kayseri'de Gıyaseddin Keyhüsrev'in yaptırdığı tarihi köşke restorasyon!

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

Sultan 2. Murat Camisi Haberi

Sultan 2. Murat Camisi

Denizli' Honaz'da yer alan ve restorasyonu süren Sultan 2. Murat Camisi'nin 2021 yılı sonuna doğru ibadete açılması hedefleniyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, gazetecilere yaptığı açıklamada, duvarlarının büyük bölümü ve kubbesi yıkık durumda olan tarihi caminin restorasyon çalışmasının devam ettiğini, yapıyı eski ihtişamlı günlerine döndüreceklerini söyledi.

Ata yadigarı caminin bölge için çok önemli olduğuna değinen Kepenek, "Yaklaşık 591 yıllık camide Kanuni Sultan Süleyman'ın namaz kıldığını biliyoruz. Duvarları geçmiş yıllarda yıkılmıştı. İçi defineciler tarafından kazılmış bir camimizdi. Burayı talan edenler muhakkak hesabını verecektir. Burada olmasa bile 2. Murat, öbür dünyada camiye ihanet edenlerin hesabını soracaktır. Osmanlı'dan günümüze kalan en nadide eserlerden biri olan bu camiyi 2021 yılının sonuna doğru ibadete açmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Sanat tarihçisi...