25 / 04 / 2024

swap faizleri yükseldi

swap faizleri yükseldi

Merkez Bankası, FX kotasyon swap işlemlerinde TL cinsi faiz oranını yüzde 17'ye yükseltti.

Banka banka mevduat faizleri yükseldi! 2 milyon TL'nin 1 aylık getirisi ne kadar oldu?

Yılın başında düşüşe geçen mevduat faizleri, son günlerde yönünü yukarı doğru çevirmiş durumda. Buna göre, bankaların aylık mevduata uyguladığı ortalama senelik faiz oranı yüzde 49'a kadar çıktı.

Kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi? Kredi çekecekler dikkat!

Bankalarda kredi iştahında zayıflık sürerken özel bankalarda 25 ayın ardından ilk defa kredide küçülme yaşandı. Peki kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi?

Mevduat faizi ile politika faizi arasındaki makas iyice açıldı! Mevduat faizleri yüzde 50’ye kadar tırmanabilir!

Merkez Bankası düşük faiz politikasına devam etse de piyasa faizleri yüzde 40’lara kadar yükseldi. Yüksek montanlı TL mevduata verilen faiz oranı yüzde 40’lara kadar çıkarken, kredi faizleri ise yüzde 34 civarında. Böyle giderse KKM hesaplarında da faizin yüzde 50’ye kadar yükselmesi bekleniyor.

ABD’de mortgage faizleri yükseldi!

ABD mortgage faizleri altı haftalık düşüşün peşinde ilk kez yükseldi. ABD`de mortgage faizleri yedi hafta sonra ilk kez yükselişe geçti.

Konut kredisinde şok değişiklik! Konut kredisi faizleri yükseldi mi? Bankalar açıkladı! 

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında, konut kredilerinde önemli bir değişikliğe gidildi. Peki son dakika konut kredisi faiz oranları ne oldu? Konut kredisi faizleri yükseldi mi?İşte banka banka konut kredisi faizleri...

Konut kredisi faizleri yükseldi!

Merkez Bankası'nın sıkılaştırma adımları konut kredisi faiz oranlarını etkiledi. Buna göre konut kredisi faizleri 16 Ekim haftasında önceki haftaya göre 6 baz puan yükselerek 15.10'a ulaştı.

Konut kredisi faizleri yıllık yüzde 11,66’ya yükseldi!

BDDK'nın temmuz ayına ilişkin bankacılık sektörü verilerine göre; konut kredisi faizleri yıllık yüzde 11,66’ya yükseldi.

Garanti BBVA konut kredisi faizleri yükseldi!

Garanti BBVA konut kredisi faizlerinde artışa gitti. Bankanın konut için kredi faiz oranları 4 puan yükseldi

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri yükseldi!

Bankaların enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları Temmuz ayı TÜFE’de yaşanan artışa bağlı olarak yükseldi. Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları 7 puan arttı.

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri yükseldi!

Konut kredisi faiz oranlarının artması ile kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranları da yükseldi. Kentsel dönüşüme devlet desteği ne kadar? En düşük kentsel dönüşüm konut kredisi hangi bankada?

Yapı Kredi konut kredisi faizleri yükseldi!

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları yükseldi. Banka 10 yıl vadeli konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.8’e çıkardı.

Konut kredi faizleri 2011 seviyelerine yükseldi!

Konut sektörü 2016'ya büyük beklentilerle girerken, satışlarda önemli rol oynayan kredi maliyetleri sektörün iyimser havasını desteklemiyor. Merkez Bankası'nın verilerine göre bankaların konut kredilerinde ortalama yıllık faiz yüzde 14.47'ye yükseldi.

Emlak alanların oranı yüzde 3’e yükseldi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşe yazısında TÜİK 2015 Yapı İzin İstatistikleri'ni değerlendirdi. Yıldırım, Emlak alanların oranı da yüzde 2.6’dan yüzde 3’e yükseldiğini belirtti.

swap faizleri yükseldi Haberi

swap faizleri yükseldi

Merkez Bankası döviz/altın karşılığı gerçekleştirilen FX kotasyon swap işlemlerinde bir hafta vadeli TL cinsi faiz oranı yüzde 15,00  seviyesinden yüzde 17,00 seviyesine yükseltti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Merkez Bankası dün politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale  faiz oranını piyasa beklentisi doğrultusunda yüzde 15,00’ten yüzde 17,00'ye yükseltilmişti.

TCMB en son 20 Kasım tarihinde swap faizini yüzde 13,25'ten yüzde 15,00'e çıkarmıştı.

Merkez Bankası swap ihaleleri limitini artırdı!

Merkez Bankası swap faizini yükseltti!