29 / 03 / 2024

tapu devrinde istenen evraklar nelerdir

tapu devrinde istenen evraklar nelerdir

Tapu hisse devri için gerekli evraklar, devrinin yapılacağı malın niteliğine ve ilgili kurum yada kuruluşun yapısına göre değişiklik gösteriyor. Tapu hisse devri için genel olarak gerekli evraklar aşağıdaki gibi sıralanıyor...

Gayrimenkul alırken borçlu çıkabilirsiniz! Bu kontrolü yapmadan sakın imza atmayın!

Gayrimenkul satın alma işlemlerinde son aşama olan tapu devrinde bazı aşamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Öyle ki yeni sahip, bu devir ile satışı yapılan mülkün eski borçlarından da sorumlu hale gelebiliyor.

Ev alacaklar dikkat! Tapu oyununa gelmeyin!

Ev almak isteyenler vatandaşlar dikkat. Tapuda müstakil olarak gösterilen evler aslında müstakil  tapu olmayabiliyor. Hukukçu Umut Metin, satın alınmak istenen evlerin tapuları için sorgulama yapılması gerektiğini dile getiriyor.

Tapu işlemlerinde hangi belgeler gerekiyor?

Gayrimenkul satabilmek için gayrimenkul sahibi ve alıcının tapu devri sırasında hazır bulundurmaları gereken evraklar bulunuyor. Peki bu evraklar ve belgeler neler? İşte tapu devrinde gerekli olan evraklar...

Konya Ilgın Belediyesi'nden tapu kolaylığı!

Ilgın Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan istenen "Emlak Rayiç Bedelleri" işlemlerini yeni bir yazılımla Ilgın Tapu Müdürlüğüne elektronik ortamda sundu.

Tapu devrinde yapılacak işlemler!

Tapu dairesinde yapılacak devir işlemi için öncelikle randevu alınması, gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. İşte tapu devrinde yapılacak işlemler..

Tapu bağış işlemi için istenen belgeler!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri satış yolu ile yapılabildiği gibi bağış yolu ile de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış işlemleri nelerdir? Tapu bağış işlemi için istenen belgeler hangileridir?

Tapuda cins değişikliği için istenen evraklar!

Tapu üzerinde bazı değişiklikler yapılabiliyor. Yapılann bu işleme cins değişikliği (tashisi) deniyor. Peki, tapuda cins değişikliği işlemi nasıl yapılır? Tapuda cins değişikliği için istenen evraklar nelerdir?

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu ipoteği karşılığı kredi nedir?

Tapu ipoteği karşılığı kredi kullanmak için gerekli belgeler ile birlikte kredi kullanılmak istenen bankaya müracaat ediliyor. Peki, tapu ipoteği karşılığı kredi nedir? Tapu ipoteği karşılığı kredi için ne gerekir?

Tapu şerhi harcı 2015!

Tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Konulması istenen şerh için bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. İşte tapu şerhi harcı 2015..

Cins tashihi için istenen belgeler!

Cins tashihi işleminin yapılabilmesi için taşınmaz mal sahibinin gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaat etmesi ve harçlarını ödemesi gerekiyor. Peki cins tashihi için neler gerekir? İşte cins tashihi için istenen belgeler...

Tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi için istenen belgeler!

Tapu tahsis belgesi sahiplerinin Mayıs 2018'e kadar belgelerini normal tapuya dönüştürmeleri gerekiyor. İşte, tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi için istenen belgeler!

Tapu trampa işlemi için istenen belgeler!

Tapuda takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor.Takasta değiştirilecek malların değerlerinin birbirine eşit olması şartı aranmıyor. Peki, tapu trampa işlemi için istenen belgeler neler?

tapu devrinde istenen evraklar nelerdir Haberi

tapu devrinde istenen evraklar nelerdir


Tapu hisse devri için gerekli evraklar!


Tapu hisse devri için gerekli evraklar devir yapılacak unsurun niteliğine ve ilgili kurum ya da kuruluşun yapısına göre değişiklik gösterebiliyor. Hisse devri yapılacak unsur eğer bir mal, arazi, şirket ya da kooperatif gibi unsurlar ise her birinde takip edilecek işlem ve hisse devri için gereken evraklar farklılık gösteriyor. Ancak genel olarak hisse devri için gerekli evraklar şu şekilde sıralanıyor:


1) Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne hitaben dilekçe (Yetkili tarafından imzalı)

2) Hisse devir genel kurul kararı (noter onaylı 2 adet)

3) Müdür ataması var ise tek ortak tarafından alınmış, noterden tasdikli yetki kararı (3 adet.)

4) Yeni müdüre ait, unvan altında noterden tasdikli imza beyannamesi (1 adet ıslak imzalı).

5) Hisse devir sözleşmesi (1′er Adet)

6) Tek ortak/müdür tarafından imzalanmış, şirketin tek...