19 / 04 / 2024

tapu harcı kimler öder

tapu harcı kimler öder

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında tahsil edilen tapu harcı nasıl hesaplanıyor? Tapu harcını kimler ödemek zorunda?

Kimler tapu harcı ödemez?

Tapu harcı muafiyeti, ev almak isteyenleri rahatlatmaktadır. TBMM sunulan yeni tapu harcı muafiyeti düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi ile ev alacaklar rahatlıyor. İşte Kimler tapu harcı ödemez? Sorusunun yanıtı ve tapu harcı muafiyetine dair bilinmesi gerekenler!

Tapu harcı ne kadar oldu 2021?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? Tapu harcı ne kadar oldu 2021? İşte tüm merak edilenler...

2021 tapu harcını kimler öder?

Gayrimenkul alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi için tapu harcı ödeniyor. Peki tapu harcı nerede ödeniyor? 2021 tapu harcını kimler öder? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harcı nasıl hesaplanıyor? 

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında tahsil edilen tapu harcı nasıl hesaplanıyor? Tapu harcını kimler ödemek zorunda?

Kimler tapu harcı öder?

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında tahsil edilen tapu harcını kimler ödemek zorunda? Tapu harcı indirim kararı ne zaman kadar uzatıldı?

5 soruda tapu harcı indirimi 2018!

Bakanlar Kurulu Kararı ile tapu harcı indirimi bu yıl da başladı. Peki, tapu harçları ne kadar düştü? Tapu harcı indiriminden kimler yararlanabilecek?

Tapu harcı ne kadardır 2017?

Gayrimenkul devir işlemlerinde alıcı ve satıcının ayrı ayrı harç ödemesi yapması gerekiyor. Peki, tapu harcı ne kadardır 2017? Kimler ne kadar harç öder?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapu harcı!

Kat karşılığı sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi tarafların isteğine bağlı oluyor. Sözleşmesinin şerhi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapu harcı!

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge kapsamında tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. İşte ödeme şekli..

Trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemlerinin gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temini ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı!

Bir taşınmaz malın mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt ettiği sözleşme ölünceye kadar bakma akdi oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı ne kadar?

tapu harcı kimler öder Haberi

tapu harcı kimler öder

Tapu harcı, konut, iş yeri, arsa gibi gayrimenkullerin satışı gerçekleştirilirken tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenen tapu harcının bedeli, her iki taraftan eşit olarak satış bedelinin yüzde 2'si oranında tahsil edilir. 

492 Sayılı Harçlar Kanunu'na göre tapu işlemleri, tapu harcına tâbi tutuluyor. Harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Tapu harçları beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor.

Tapu harcı hesaplarken, binde 20 hesabı üzerinden örneğin 500 bin TL değerindeki bir konutun 10 bin TL'si alıcı, 10 bin TL'si satıcı olmak üzere 20 bin TL; 400 bin TL değerindeki bir gayrimenkulün ise 8 bin TL'si alıcı ve 8 bin TL'si satıcı olmak...