19 / 04 / 2024

Tapu trampa sözleşmesi

Tapu trampa sözleşmesi

Trampa işlemi, tapu dairesinde yapılan işlemler arasında yer alıyor. Bunun için taraflar tapu trampa sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte tapu trampa sözleşmesi örneği 2016..

Trampa işleminin tapuya tescili!

Trampa, kısaca malın malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Trampa işleminin geçerli olabilmesi için tapuya tescil edilmesi gerekiyor. İşte, trampa işleminin tapuya tescili!

Tapu takasın özellikleri nelerdir?

Tapu takas işlemi bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, tapu takasın özellikleri nelerdir?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021!

Tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2021!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin imzalanması için şartlar nelerdir? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2021...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2020!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin imzalanması için şartlar nelerdir? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2020...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2019!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan, bu nedenle ileride yapılacak tapu devri işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2019 örneği...

Kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018!

Ev ve işyeri kiralamalarında tarafların imzalamış olduğu kira sözleşmesi tapuya şerh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018..

Sahte tapu satış sözleşmesinde notere dava açılır mı?

Noter, satış vaadi sözleşmesi yapılırken vatandaş adına tapu kaydını incelemekle görevli midir? Sahte tapuyu onaylayan notede dava açılır mı?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter onaylı mı olmalı?

İleri bir tarihte yapılacak tapu devir işlemi için önceden taraflar arasında satış vaadi sözleşmesi yapılması gerekiyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter onaylı mı olmalı?

7 soruda satış vaadi sözleşmesi!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır? satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geçerlilik şartları!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geçerlilik şartları nelerdir?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde ileride yapılacak devir işlemi için taşınmazın bedeli ve ödeme şekline, tapu teslim tarihi gibi bilgilere yer veriliyor. İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2017 örneği..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2016!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devri için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki, bu sözleşme nasıl imzalanır? Sözleşme nerede yapılır? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2016 örneği..

Tapu hibe sözleşmesi nasıl yapılır?

Taşınmaz malların tapuları hibe işlemi ile bir başkası adına devredilebiliyor. Borçlar Kanunu gereğince bu işlem tarafların aralarında yaptığı sözleşmeye dayanılarak da gerçekleşebiliyor. Peki, tapu hibe sözleşmesi nasıl yapılır?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile tapu devri!

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi taşınmaz mal devirleri için yapılıyor. Bu sözleşme koşullarının doğması halinde bir tarafın taşınmazı diğer tarafa devrediliyor. Peki, ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile tapu devri nasıl yapılır?

Tapu trampa sözleşmesi Haberi

Tapu trampa sözleşmesi

Tapu trampa sözleşmesi örneği 2016!

Trampa işlemi, tapu dairesinde yapılan işlemler arasında yer alıyor. Trampa işlemi ile iki ayrı kişi, tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir edebiliyor.


Bunun için taraflar tapu trampa sözleşmesi imzalayabiliyor. İki tarafa borç yükleyen sözleşme olan tapu trampa sözleşmesinde iki tarafın da asli edim yükümlülüğü bulunuyor. Bu borçlar ise her iki taraf için de para harici taşınır ya da taşınmaz mal oluyor.


Her iki taraf da, satım sözleşmesi ile kıyaslanırsa, hem alıcı hem satıcı durumundadırlar.Taraflardan birinin diğerine ayrıca bir miktar para ödemesi de kararlaştırılabilinir.


Paranın para ile veya malın hizmet ile değiştirilmesi trampa sözleşmesi olmaz.


TAPU TRAMPA SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİ


Madde 1-


TARAFLAR :


Bir tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ……. …………. ile, diğer tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ………… ………………....