19 / 04 / 2024

tapuda alıcıdan istenen belgeler

tapuda alıcıdan istenen belgeler

Konut alıp satarken tapuda dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunuyor. Peki tapuda nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Tapuda bunlara dikkat edin!

Konut alıp satarken talep edilen evrakların, eksiksiz olarak hazırlanması gerekiyor. Ev satış durumunda ya da tapu devir işlemleri yapılırken, farklı bir sorunla karşılaşmamak için bu adımları öğrenmelisiniz...

Tapuda alıcıdan istenen evraklar nelerdir?

Taşınmaz devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda taşınmaz devir işlemin tamamlanabilmesi için alıcıdan ve satıcıdan ayrı ayrı birtakım belgeler talep ediliyor. Peki, tapuda alıcıdan istenen evraklar nelerdir?

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

İbrahim Bin Ladin'in Kaliforniya'daki evi aylardır alıcı bulamadı!

Suudi Arabistanlı El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in kardeşi olan İbrahim Bin Ladin'in Kalifornya'dan 1 milyon 653 bin dolara satın aldığı lüks malikane 28 milyon dolara satışa çıkarılmıştı. Lüks malikane aylardır alıcı bulamadı.

Vekaletnameyle tapuda hem alıcı hem satıcı olunabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vekaletnameyle tapuda hem alıcı hem satıcı olunup olunamayacağını kaleme aldı.

Emlak satış ofisleri yerli alıcıyla buluştu!

Efe Yapı İcra Kurulu Üyesi Paris Efe, bankaların sağladığı konut kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Piyasalardaki durgunluğa rağmen ciddi ilgi gördü ve satış ofisleri uzun zaman sonra yerli alıcıyla buluştuğunu açıkladı.

Ajda Pekkan: Villamın fiyatı aynı duruyor, alıcısı varsa satabilirim!

Geçtiğimiz akşam balıkçıdan çıkarken görüntülenen Ajda Pekkan, gazetecilerin sorularına yanıt verdi. “Villanızı satılığa çıkarmıştınız. Son dönemde fiyatta bir artış oldu mu?” sorusuna cevap veren Pekkan, ''Alıcısı varsa hemen satabilirim” dedi.

Kiracı evi alıcılara göstermiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Tek maaşla geçiniyoruz ve kiracıyız. 2 sene önce kredi ile almış olduğum evi, bu mücbir sebepten ötürü satmak istiyorum. Ama kiracım 'kontratım bitene kadar göstermem' diye evi alıcılara göstermiyor. Benim hakkım nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Acarblu Rezidans'ta doğayla iç içe evler alıcılarını bekliyor!

Acarblu Rezidans, daire sahiplerine şehir merkezinde doğayla iç içe bir yaşam vadediyor. Beykoz'da konumlanan proje, alıcılarını bekliyor...

Dolar/TL, 6,2290 seviyesinden alıcı buluyor!

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından 6,2290'dan alıcı buluyor.

Bolu'da 1 milyon 270 bin konut, alıcısını bekliyor!

Bolu'da 2020 yılında 1 milyon 270 bin konut, alıcısının bekliyor. Bu durumda, gayrimenkul sektöründe yeni bir fon kurulması önerildi.

Hilmi Işıkören'den 'Emlakta Alıcılar Nasıl İkna Olur' eğitimi!

'Emlakta Alıcılar Nasıl İkna Olur' eğitimi konu uzmanı Hilmi Işıkören’in online canlı anlatımıyla 12 Mart 2020 tarihinde Online Emlak Akademi'de...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı hastaneye alıcı çıkmadı!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 699 milyon TL borcunu ödeyebilmek için satışa çıkardığı Özel Büyükşehir Hastanesi'ne alıcı çıkmadı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Alan olmadı. Satmaktan vazgeçtik. Hastaneyi kar elde eden bir kurum haline getirmeye çalışacağız" dedi.

Donald Trump'ın doğduğu eve alıcı bulunamıyor!

Donald Trump'ın doğduğu ve ailesiyle 5 yıl yaşadığı New York'daki Queens bölgesindeki ev satışa çıkarılmıştı. Alıcı bulunamayan ev geçici süreliğine satışa kapatıldı...

tapuda alıcıdan istenen belgeler Haberi

tapuda alıcıdan istenen belgeler

Tapu devir işlemleri yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Satış işlemleri sırasında bir sorunla karşılaşmamak için evrakların eksiksiz hazırlanması gerekiyor. 

Tapu işlemleri şahsi olarak veya noterden verilen vekaletname ile yetkili kılınan vekiller  aracılığıyla yapılabiliyor. Fakat tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekilen birçok husus mevcut. 

Taraflar şartlarda anlaştıysa; tapuda yapılacak işlem tek gün sürecektir. Tapuda işlemlerin sorunsuz gerçekleştirilebilmesi için evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekmekte. Peki o evraklar neler? 

Tapu işlemleri için gerekli evraklar neler?

- Satıcının ve alıcının nüfus cüzdanları ya da yetkilendirilen vekil için vekaletnamenin aslı,
- Satıcıya ait 1 adet ve alıcıya ait 2 adet vesikalık fotoğraf,
- Konutun zorunlu deprem sigortası kaydı,
- Tapu çıkarıldı ise ilgili konutun tapu belgesi,
- Konutun bağlı bulunduğu belediyeden alınacak olan emlak rayiç bedeli.

Tapuda satıcıdan istenen...