19 / 04 / 2024

Tapuda hibe harcı

Tapuda hibe harcı

Gayrimenkullerin devir işlemleri bir satış bedeli karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2015 ne kadar? Tapu bağışı nasıl yapılır?

Tapuda hibe nasıl yapılır?

Hibe, herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine deniyor. Peki tapu hibe edilir mi? Tapuda hibe nasıl yapılır?

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Tapuda 5 milyon TL'lik ev 1 millyon TL gösteriliyor! Konutta rayiç oyununa yeni emlak vergisi önerisi!

Gayrimenkul piyasasında uzun senelerdir süren en temel sorunlardan biri de tapuda rayiç oyunu oldu. Konut alıp satarken, daha az tapu harcı ödemek amacıyla evin değerini düşük gösterenlerin sayısı son dönemde daha da yükseldi. İşte ayrıntılar...

Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir?

Tapu dairelerinde alım satım işlemi gerçekleştirilirken gayrimenkulde alım ve satım bedellerinin bildirilmesi gerekiyor. Gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, Tapuda satış bedeli az gösterilirse ne olur? Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir? İşte tüm detaylar...

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda gerçekleştirdiği alım satım işleminde tapu harcını az ödemek için eksik bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar?

Bir kişiye miras kalması durumunda mirası üzerine geçirme işlemine tapuda intikal işlemi deniyor. Peki, Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Bu işlem tapu devirlerinde de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler arasında yer alan cins tashihi gayrimenkulün cinsi yapısız iken yapılıya; yapılı iken yapısız hale dönüştürülmesi durumlarında gerçekleştiriliyor. Peki, tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

TOKİ tapu harcından muaf mı 2022?

TOKİ'den daire satın alan dar gelirli vatandaşlar, tapuda bir masraf ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyor. Peki, TOKİ tapu harcından muaf mı 2022?

Tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Tapu dairesinde hibe işlemi yapacak olan vatandaşlar bu işlemin masrafını araştırıyor. Peki, tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Tapuda hibe harcı Haberi

Tapuda hibe harcı

Tapu bağış harcı 2015!

Gayrimenkullerin devir işlemleri bir satış bedeli karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bedelsiz tapu devir işlemlerinin yapılabilmesi için bazı koşullar aranıyor.


Tapu bağışını 18 yaşını bitirmemiş kimse bağış yapamıyor. Bunun yanı sıra zihinsel özürlü kimseler, reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamıyor.


Ancak küçük ve kısıtlılar temyiz kudretine sahip olmak kaydıyla reşit olmasa da kendisine yapılacak bağışı kabul edebiliyor. 


Tapu bağışı için gerekli belgeler:

-Bağışlanacak taşınmaza ait tapu senedi yoksa ada parsel numarasını gösterir belge veya malikin sözlü beyanı 

-Bağışlayanın ve bağışlanın veya temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanı

-Taraflardan biri veya ikisinin temsili söz konusu ise temsile ilişkin belge

-Bağışlayanın bir bağışlananın iki adet fotoğrafı


Tapu bağış harcı 2015:

Taşınmazların ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni...