24 / 04 / 2024

tapusunu alamayan mağdurlar

tapusunu alamayan mağdurlar

Bazı müteahhitler projelerin AVM’sini, marinasını bitiremedi. Bankalar ipotekleri bu neden ile kaldırmayınca vatandaş bitmiş evinin tapusunu alamadı...

EYT’de staj ve çıraklık mağdurlarını heyecanlandıran haber!

EYT’de staj ve çıraklık mağdurlarını heyecanlandıran bir haber geldi. İddialara göre, AK Parti seçimler öncesi EYT’den emeklilik hakkı alamayan çıraklık ve staj mağdurları için de harekete geçti.

Evim Mağdurları bir kez daha TMSF önünde! 54 bin Evim Mağduru tek ses tek yürek!

Faizsiz konut şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları bugün Şişli'de yer alan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binası önünde bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı. İşte Evim Mağdurları tarafından yapılan o basın açıklaması...

Evim Mağdurları bugün yeniden TMSF'ye gidiyor!

Faizsiz konut şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları bugün Şişli'de yer alan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binası önünde toplanıp basın açıklaması yapacak.

Evim Mağdurları 24 Ocak'ta yeniden TMSF'de!

Faizsiz konut şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları 24 Ocak 2022 tarihinde Şişli'de yer alan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binası önünde toplanacak.

Evim mağdurları AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'le görüştü!

Faizsiz konut şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'le bir araya geldi.

Evim mağdurları TMSF önünde eylem yaptı!

21 faizsiz konut şirketinin mağdurları, Şişli'deki  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binası önünde eylem yaptı. TMSF'den olumlu bir yanıt alamayan mağdurlar geceyi TMSF binası önünde geçirecek.

Evim Mağdurları yarın TMSF önünde toplanıyor!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları yarın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu önünde toplanacak.

Evim Mağdurları Ankara'da!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları Ankara'da İyi Parti, Gelecek Partisi, Zafer Partisi ve Kamu Denetçiliği Kurumu'yla görüştü.

 Evim Mağdurları Ankara'ya gidiyor!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları bugün Ankara'ya gidiyor...

Evim Mağdurları'ndan Türkiye'nin dört bir yanında eylem!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları İstanbul, Trabzon, Konya, Bursa, Gaziantep'te yeni eylemler gerçekleştirdi.

Evim Mağdurları Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan 'Evim Mağdurları Platformu' üyesi bir grup, Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı.

Konut mağdurlarından tabutlu eylem!

Esenyurt'ta 3200 dairelik siteden 10 yıl önce daire alan vatandaşlar şirket TMSF yönetimine geçince dairelerini teslim alamadılar. Mağdurlar siteye tabutla gelip seslerini duyurmak istedi. 

Konut mağdurları İBB önünde eylem yaptı!

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları bugün saat 12:00'de Saraçhane'de toplandı.

tapusunu alamayan mağdurlar Haberi

tapusunu alamayan mağdurlar

Kovid-19 salgını sonrası adı sanı çok bilinen, büyük reklam verenler olarak kendini gösteren bazı müteahhit firmalar ödeme güçlüğüne girince vatandaş parasını ödediği, bitirilmiş evinin tapusunu alamadı. Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre; şikayet siteleri bu yolda yüzlerce şikayetle dolarken gayrimenkul brokeri Songül Toprak Özsan, “Bankalar projedeki gayrimenkuller üzerindeki ipoteği kaldırmadığı için firmalar bitmiş konutu sahibine teslim edemiyor. Projedeki AVM ya da yol yapılmamış, demircinin parası ödenmemiş… Banka bunları sebep göstererek ipoteği kaldırmıyor” diye konuştu. 

Örneğin bir şikayet sitesinde bir vatandaş yaşadıklarını şu şekilde açıkladı:

“Projeden aldığım evin tüm ödemeleri bitmiş olmasına rağmen tapuda yoğunluk bahane gösterilerek tapum verilmiyor. Tapuda adıma bir başvuru yapılmamış. Zarar ettiriliyorum.”

ÇOK AÇILAN SIKINTIDA

Sektörde hâlâ birçok firmanın düzgün şekilde işlerini sürdürebildiğini fakat çok açılan, aşırı kredi...