19 / 04 / 2024

Tarihi Dokuma Fabrikası

Tarihi Dokuma Fabrikası

Kepez Belediyesi’nin Şubat ayı meclisinde gazetecilerin Pil Fabrikası ile ilgili sorularını cevaplandıran Başkan Hakan Tütüncü; “Orası kesinlikle ve kesinlikle park alanı olacak ve biz hayatta ve ayakta olduğumuz sürece oraya kimse göz dikemeyecek” dedi.

Türkiye Şeker Fabrikası'na 1000 işçi alımı yapılacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikası) 1000 geçici işçi alacağını duyurdu. Peki,  TÜRKŞEKER bin işçi alımı başvuru şartları ve tarihi belli oldu mu? İşte TÜRKŞEKER personel alımına ilişkin tüm detaylar...

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

İzmir Alsancak'taki elektrik fabrikası çürümeye terk edildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak'ta bulunan tarihi elektrik fabrikası için yapılan ihalenin iptal edildiğini anımsatarak tarihi binanın çürüdüğünü dile getirdi.  

İzmirli depremzedeler için 35 milyon kira yardımı toplandı!

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; İzmirli depremzedeler için bu zamana kadar 35 milyon lira yardım parası toplandığını açıkladı.

Mudanya Tirilye’deki tarihi yapılar kamulaştırılacak!

Mudanya Belediyesi tarafından Tirilye’de bulunan tarihi zeytinyağı fabrikası, Perili Ev, Tüccar Evi, Dündar Evi,  yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tirilye’nin simge evi ile açık hava müzesine dönüştürülmek istenen Girit mahallesinde belirlenen sivil mimari örneği konakların kamulaştırılma çal

Konut satışları tarihi rekora imza attı!

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye genelinde konut satışları 2020 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 125 artarak tarihi bir rekora imza attı" dedi.

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası yıkılıyor!

Şişli'de bulunan tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nın yıkımı başladı. İstanbul'un 130 yılına tanıklık eden binanın yerine dini kültür merkezi inşa edilecek. 

Tarihi Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın balo salonu restore edilecek!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1937' de inşa edilen, Türkiye'nin ilk Basma Fabrikası özelliğinin yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açılışını yaptığı fabrikalardan biri olan Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın çok amaçlı balo salonu restore edilecek.

İzmir'deki tarihi fabrikanın müzeye dönüştürülmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de bulunan tarihi elektrik fabrikasının müzeye dönüştürülmek amacıyla bir vakfa devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Bomonti'den yeni Maslak'a!

Bomonti'nin tarihi 1890'lı yıllarda Feriköy'ün göbeğine bira fabrikası kurulması ile başlıyor. Fabrikanın semte adını vermesi ile Bomonti ismini kazanıyor. Köklü tarihine ek olarak son eklenen parçalar ise rezidanslar ve şehrin popüler mekanları olarak yerini alıyor...

İzmir'e 2. Alsancak geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada tarihi elektrik fabrikasının olduğu bölgede ikinci bir Alsancak yaratacaklarını, Karabağlar ve Buca ilçelerine masal evleri kuracaklarını belirtti.

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.

Abdül Batur: En önemli hedefim kentsel dönüşüm!

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında 9 maddelik seçim manifestosu ile yapacağı çalışmaları anlattı. Batur, "En önemli hedefim kentsel dönüşüm" dedi.

Tarihi Dokuma Fabrikası Haberi

Tarihi Dokuma Fabrikası

Tarihi Dokuma Fabrikasını halka açan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şimdide Antalya’nın simgesi Pil Fabrikasının anılarıyla yaşatılması ve geleceğe taşınması gerektiğini söyledi. Üzerinde spekülasyonların yapıldığı Dokuma alanını halka kazandırdıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “Bu bizim için çok önemli bir gelişme idi. Şimdi Dokuma Fabrikası ile beraber değerlendirilmesi gereken en önemli alanlardan birisi de Pil Fabrikası alanı. Pil Fabrikası alanı imar planında yeşil alandır. Bir park alanıdır. Herhangi bir şekilde değişme imkânı yoktur” dedi.


Pil fabrikasının akıbetinin sık sık sorulduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Belediye ve şahsımın o alanda ki en önemli yaklaşımı güzel bir park alanı haline getirilip, pil fabrikasının anıları ile yaşatılması ve geleceğe taşınmasıdır. Kulağımıza orayla ilgili dedikodular çalınıyor. Bunların karşısında şunu net bir şekilde ifade ediyorum. Kesinlikle...