27 / 04 / 2024

tarım Silikon Vadisi

tarım Silikon Vadisi

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Silikon Vadisi milyarderlerinin desteklediği New Kaliforniya şehri 18 bin 600 dönüm olacak!

Silikon Vadisi’nin milyarderleri tarafından desteklenen New Kaliforniya şehri yaklaşık olarak 18 bin 600 dönüm olacak. İşte detaylar...

Dünya 5G teknolojisine odaklandı! Silikon Vadisi'nden 75 milyon dolar yatırım

California, 19 Nisan (Reuters) - Silikon Vadisi 5G çip girişimi EdgeQ Inc Çarşamba günü, şirketin teknolojisini Telekom operatörleri de dahil olmak üzere müşterilere satmaya başlamasıyla birlikte üretimdeki artışı finanse etmek için 75 milyon dolar topladığını söyledi.

Silikon Vadisi'nde kiralar 3 bin 500 dolardan başlıyor!

Aylık gelirin 5-6 bin dolar civarında olduğu Silikon Vadisi'nde en küçük, en mütevazı dairenin aylık kirası 3 bin 500 dolardan başlıyor. 

Türk tarımının Silikon Vadisi kuruluyor!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırım!

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırımla teknolojik çalışmaları geliştirmek amacıyla Türkiye’nin ‘uluslararası kuluçka merkezi' kuruldu. 

Antalya'nın 4 kentine silikon vadisi kurulacak!

Örtü altı tarımın merkezi Kumluca’yı ziyarette bulunan ISUBÜ Rektörü İbrahim Diler, “Gelin Kumluca, Demre, Finike ve Kaş’ta Tarımın Silikon Vadisini kuralım” diye konuştu.

Etiya Silikon Vadisi'nde ofis açtı!

ODTÜ mezunu üç mühendis arkadaşın kurduğu Etiya, dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi'nde ofis açarak, yapay zeka geliştirdi.

Silikon Vadisi’nde yatırım atağı!

Dünyanın en büyük melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum Türkiye, VIP Turizm’le işbirliği çerçevesinde, 26 Nisan-2 Mayıs 2016 arasında, Silikon Vadisi’nde gerçekleşecek ‘Melek Yatırımcı Zirvesi’ne özel gezi düzenliyor.

TEB Silikon Vadisi'nde Girişim Evi açacak!

Türk Ekonomi Bankası ( TEB ) Genel Müdürü Ümit Leblebici, ODTÜ Teknokent ve TİM desteğiyle ABD'nin Silikon Vadisi'nde Girişim Evi açmak istediklerini söyledi..

Tarım arazisi vasfından nasıl çıkarılır?

Tapu belgesinde tarım arazisi olarak kayıtlı taşınmaz malın tapudaki vasfının değiştirilmesi için ne yapılması gerekli? Tarım arazisi vasfından nasıl çıkarılır? İşte tapuda yapılacak vasıf değişikliği işlemleri...

Hakan Tütüncü: Kepez'de kat artışı gelecek tarım alanı problemi çözülecek!

Başkan Hakan Tütüncü, prestij projelerle, belediyecilik hizmetleriyle Antalya'nın parlayan yıldızı yaptıkları Varsak'ın, kat artışı talebini ve tarım alanı probleminin çözümünü 30 Mart'tan sonra gerçekleştireceklerini söyledi.

Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışı için başvurular başladı!

Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışı kapsamında başvurular başladı. Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışları için son başvuru tarihi 28 Nisan olarak belirlendi. Başvurular defterdarlıklar ve malmüdürlüklerinde yapılacak

Torba Kanunu'yla 2B ve tarım arazilerinde ne gibi değişiklikler oldu?

Geçtiğimiz günlerde Torba Kanunu'nun kabulüyle 2B arazileri, Hazine'ye ait tarım arazileri, imarla ilgili harçlar, iş yeri açma izni harcı ve taşınmazlara ilişkin maddelerde değişiklikler meydana geldi..

tarım Silikon Vadisi Haberi

tarım Silikon Vadisi

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığını açıkladı. Dünya'dan Nihat Delibaşı'nın haberine göre; bölgede tarımsal eğitim merkezi, tarım-teknoloji uygulama merkezi, sürekli eğitim merkezi, ileri teknoloji uygulamaları yapan akıllı çiftlik formatında bir örnek modelin hayata geçirilmesi için yatırımcı ve sponsorlarla görüşmeleri sürdüklerini anlatan Kestelli, “Bu proje ile tarımı sadece köylü yapar anlayışını değiştireceğiz” dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi’nin video konferans toplantısının konuğu olan Kestelli, tarımın geleceğini planlamayı sürdürdüklerini, İzmir’e yeni projeler kazandırmak için çalışmalarda bulunduklarını açıkladı. Pandemi sürecinde tüm motivasyonlarını ‘Borsa Akademi’ altyapısını oluşturma ve müfredat içeriğini zenginleştireceklerini anlatan Kestelli, şu ifadeleri kullandı: “Günümüz rekabet ortamında eğitim farklılaşmanın temeli. Bizler de Borsa Akademi çatısı altında verilecek eğitimler...