28 / 03 / 2024

tarla emlak vergisi beyannamesi örneği

tarla emlak vergisi beyannamesi örneği

Yeni tarla satın alan kimselerin vergi yükümlülüğü için öncelikle belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, tarla emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir? İşte tarla emlak vergisi beyannamesi..

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Tarla emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisi ödemesi yapılması gerekiyor. Bir tarla almak istediğinizi düşünelim. Borcu olup olmadığı sorgulanır? İşte tarla emlak vergisi sorgulama işlemleri...

Tarla emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi kanunu gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Tarlalar için de vergi ödemesi yapılıyor. Peki, tarla emlak vergisi muafiyeti var mı?

Tarla emlak vergisi beyannamesi!

Yeni tarla satın alan kimselerin vergi yükümlülüğü için öncelikle belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, tarla emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir? İşte tarla emlak vergisi beyannamesi..

Tarla emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi kanununa göre tarla sahipleri de emlak vergisi mükellefi oluyor. Peki, tarla hisseli ise ne olur? Hisseli tarla kim nasıl emlak vergisi mükellefi olur? Tarla emlak vergisi ne kadar?

Tarla emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi kanunu gereğince tarlalar için de arazi vergisi ödeniyor. Arazi Vergisinin matrahı arazinin bu kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor. Peki, tarla emlak vergisi oranı 2015 ne kadar?

Emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Emlak vergisi, Türkiye sınırlarında bulunan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergiyi ev, işyeri, arsa ve tarla sahipleri ödüyor. Senede 2 eşit taksit halinde verilebilen emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Köylerde emlak vergisi var mı?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Ancak bazı taşınmazlar vergiden muaf oluyor. Peki, köyde yer alan arazi, tarla, arsa ve evler için emlak vergisi ödenir mi? Köylerde emlak vergisi var mı?

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

tarla emlak vergisi beyannamesi örneği Haberi

tarla emlak vergisi beyannamesi örneği

Tarla emlak vergisi beyannamesi!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. İster büyükşehirde olsun; ister normal yörede olsun tarlalar için de emlak vergisi ödeniyor.


Yeni tarla satın alan kimselerin vergi yükümlülüğü için öncelikle belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Kanun gereğince emlak vergisinde bildirimler; Yeni inşa edilen binalar için, inşaatın sona erdiği veya inşaatın sona ermesinden evvel kısmen kullanılmaya başlanmış ise her kısmın kullanılmasına başlandığı bütçe yılı içerisinde,


1319 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinde (8 numaralı fıkra hariç) yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde, değişikliğin vuku bulduğu bütçe yılı içerisinde emlakın bulunduğu yerdeki ilgili belediyeye veriliyor.


2015 yılı içerisinde tarla satın alanların yıl sonuna kadar belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor. Vergi ödemeleri ise 2016 yılında başlıyor. Tarla emlak vergisi...