27 / 04 / 2024

tbmm kaçak yapı

tbmm kaçak yapı

TBMM bu hafta kaçak yapılara ilişkin teklifin görüşmelerine başlayacak. Teklifte Cezai yaptırımların artırılması ve bina yüksekliğine de kısıtlamalar gelmesi öngörülüyor.

Kaçak yapıya arsa değerine göre ceza!

TBMM'de bugün görüşülmeye başlanacak yeni düzenlemeyle kaçak yapılara aykırılığın metrekaresine göre kesilen ceza sistemi değişiyor. Düzenlemeyle arsa değeri de cezalara eklenecek...

TBMM'nin ilk gündemi 'kaçak yapılar'!

TBMM'nin yeni yılda ilk gündem maddesi belli oldu. Güvenlik soruşturması, değerli konut, ikinci yargı paketi de yeni yılda Meclis'in öncelikli gündem maddelerinden meydana gelecek.

Çetin Osman Budak'tan Kaş'taki kaçak yapılara ilişkin açıklama!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla Türkiye'nin en önemli turizm  bölgelerinden biri olan Antalya Kaş'ın kaçak yapı sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Çanakkale Bozcaada'daki kaçak yapılar TBMM'de!

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bulunan kaçak yapılar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TBMM kaçak yapılara ilişkin teklifi görüşecek!

TBMM bu hafta kaçak yapılara ilişkin teklifin görüşmelerine başlayacak. Teklifte Cezai yaptırımların artırılması ve bina yüksekliğine de kısıtlamalar gelmesi öngörülüyor.

Kaçak yapılar için Genel Kurul'da görüşülecek!

Kaçak yapıların mercek altına alınmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda başlıyor.

Kaçak yapıya arsa değerine göre ceza!

TBMM'de bugün görüşülmeye başlanacak yeni düzenlemeyle kaçak yapılara aykırılığın metrekaresine göre kesilen ceza sistemi değişiyor. Düzenlemeyle arsa değeri de cezalara eklenecek...

Karadeniz'de kaçak yapılarla mücadele TBMM'de!

Karadeniz Bölgesi'nde mera ve yayla alanlarında kaçak yapılarla mücadele meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

tbmm kaçak yapı Haberi

tbmm kaçak yapı

TBMM Genel Kurulu’nda, İmar Kanunu’nda değişiklikler öngören Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlanacak. Teklifte, kaçak yapılara ilişkin bazı cezai müeyyideler de bulunuyor. Kaçak yapılarla ilgili para cezalarında artırıma gidilecek. Eğer kaçak yapı ortaya çıkmışsa yıkılacak ve para cezası artırılacak.

Yükseklik kısıtlanacak

Bina yüksekliklerinde  kısıtlama getirilecek. Yatay mimari uygulamasında değişiklik yapılarak, bina yüksekliği kısıtlanacak. Teklifin yasalaşması durumunda hiçbir belediye imar bazlı imar değişikliği yapamayacak. Ancak, istek olması halinde bütün sahiplerin rızası alınarak ada bazlı bir değişiklik yapılabilecek.

Bildirim zorunluluğu

Teklifle beraber, kaçak olarak bilinen ya da ruhsatın dışında eklemeler yapılmak biçimiyle, ortaya çıkan imalatlara yönelik tapuya bildirme zorunluluğu getirilecek. Ruhsatsız yapılan ya da kaçak yapıların tespiti yapılması halinde ortaya çıkacak olan tutanağın bir kopyası Çevre ve Şehircilik...