18 / 04 / 2024

Teknopark işletmeleri kira

Teknopark işletmeleri kira

Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci yaptığı açıklamada, "Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren sosyal alan işletmecilerinden kira bedeli alınmayacak" dedi.

Teknopark kira ödemelerine kolaylık sağlayacak!

İstanbul'daki teknoparklar, tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 2 aylık süreyle restoran ve benzeri sosyal tesislerden kira almayacak…

Teknopark işletmelerinden 2 ay kira alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede alınan tedbirler ve ekonomik desteklerin yer aldığı paylaşımında "Sanayi" başlığında ise Teknopark işletmelerinden 2 ay kira alınmayacağını açıkladı.

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, iş yeri kira gelir vergisinde kesinti 2021 ne kadar? İşte İş yeri kira ödemelerinde vergi kesintisi 2021....

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

İş yeri kira geliri istisnası ne kadar 2021?

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılında gelir vergisi ödeyecek. Peki iş yeri kira geliri istisnası ne kadar 2021? İşte iş yeri kira geliri istisnası 2021...

İş yeri kira geliri istisnası 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki iş yeri kira geliri istisnası 2020 ne kadar?

İş yeri kira artışı 2021!

İş yerlerinde enflasyona göre kira artışı uygulamasına geçildi. Bu tarih itibariyle iş yerleri kiraları için yenilecek kontratlarda 12 aylık ortalama TÜFE oranı değerlendirilecek. Peki iş yeri kira artışı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Bendevi Palandöken: Devlete ait iş yerlerinden kira alınmaması gerekiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa bir hibe desteğinin şart olduğunu dile getirdi. Palandöken, "Devlete ait işyerlerinden kira alınmaması ve icra işlemlerinin de geçici olarak durdurulması gerekiyor" dedi.

Silivri Belediyesi kapalı iş yerlerinden kira almayacak!

Silivri Belediyesi, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, salgın şartları sebebiyle kira alacaklarında düzenlemeye gidiyor. Bu düzenlemeler dahilinde belediye, kapanan iş yerlerinden kira almayacak.

Kapalı olan işletmeler kira konusunda destek bekliyor!

Koronavirüs döneminde işletmelerin bu dönemdeki en büyük problemlerinden birinin kira olduğu dile getiren AYGİD Başkanı Zeki Özen, bu dönemde kapalı olan işletmeler kira konusunda destek beklediklerini söyledi.

ATO'dan hizmet sektöründeki işletmeler için kira desteği talebi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ekonomik alanda ortaya çıkan tüm komplikasyonların kamu ve reel sektörün iş birliği ile aşılacağına inandıklarını dile getirerek hizmet sektöründeki işletmeler için kira desteği talebinde bulundu.

Fuat Oktay: İş yeri kira stopaj oranında indirim yaptık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2021 yılı bütçe planını sundu. Oktay, bütçe sunumu sonrası yaptığı açıklamada pandemi döneminde iş yeri kira stopajlarında indirim yapıldığını açıklandı. 

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

Halı saha işletmecilerinin kira isyanı!

Bursa Halı Saha İşletmecileri ve Sportif Faaliyetler Derneği Başkanı Yüksel Bulut yaptığı açıklamada pandemi sebebiyle çoğu işletmecinin kira ödemesi yapmadığını ancak 1 Haziran itibarıyla yer sahiplerinin kiraları talep ettiğini belirtti.

Teknopark işletmeleri kira Haberi

Teknopark işletmeleri kira

Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, "Milli Teknoloji Hamlesi" çalışmalarını yürütmek için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulan Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü ve Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü hamlesini Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirdi.   

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, dünya üzerinde yayılmayı sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik türbülans oluşturarak teknoloji ve finans dünyası ile reel piyasalar üzerinde etkilerini hissettirmeye devam ettiğini belirten İnci, "Pandeminin üssel etkilerinin ve doğuracağı değişimlerin ışığında mevcut ulusal teknoloji ve finans politikalarının, uluslararası konjonktürde de karşılık bulacağı şekilde yapılandırılması ihtiyacı ortaya çıktığı görülmektedir. Teknoloji odaklı girişimler, kriz yönetimi ve uygulama safhasında; iş gücü ve nitelikli personel, operasyonlar ve tedarik zinciri, finans ve likidite alanlarına odaklanıyor." değerlendirmesini yaptı.

- "Yıkıcı girişimlerin ve...