28 / 03 / 2024

TMMOB etkinlikleri

TMMOB etkinlikleri

Deprem ve alınacak önlemlerle ilgili bünyesinde önemli çalışmalar gerçekleştiren Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin bu önemli etkinliğinde, sergi ve basın açıklamasının yanı sıra bir panel de gerçekleştirilecek.

TMMOB, kent sorunlarına sahip çıkıyor!

Panelin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, imar, plan ve yönetmelik sorunu yaşayan Adana’nın yüzde 70’e yakın bölümünde imar sorunu bulunduğunu kaydetti.

TMMOB Torba Yasası ve onay süreci ile ilgili basın toplantısı düzenledi!

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne bağlı odaların yönetim kurulu başkanları Taksim Hill Otel'de, TMMOB'a ve meslek alanına müdahele eden 'Torba Yasa' ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onay süreci ile ilgili basın toplantısı düzenledi...

TMMOB Beylikdüzü şubesi Gürkan Akgün için basın açıklaması yaptı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası, TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Gürkan Akgün'ün sözleşmeli personel olarak bünyesinde çalıştığı Beylikdüzü Belediyesi tarafından çıkartılması sebebi ile bugün basın açıklaması yaptı...

TMMOB Uşak İl Temsilciliği'nden Uşak'taki imar planına tepki!

Şehrimizdeki imar uygulamalar hakkında bir basın toplantısı düzenleyen TMMOB Üyesi Uşak İl Temsilciliği Yönetimi "Kentteki imar uygulamalarından rahatsızız, mahkeme kararlarına rağmen hukuksuzluklar halen devam ediyor" dediler.

Eskişehir'de İnşaat Mühendisliği Etkinlikleri başladı!

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen ‘İnşaat Mühendisliği Haftası Etkinlikleri’ başladı. İnşaat Mühendisliği haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bowling Turnuvası ise 17 aralık tarihinde gerçekleşti.

Eyüp Belediyesi TMMOB ile işbirliği yapacak!

Eyüp Belediyesi ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi aralarında “Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü”, Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından imzalandı

TMMOB, Haliçport projesini yargıya taşıdı!

TMMOB " İstanbul`un sahip olduğu en önemli endüstriyel miras alanlarından olan Haliç Tersanelerini sermayeye teslim etmeyeceğiz" dedi. Haliçport projesi yargıya taşındı.

Konak Belediyesi'ne TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan ödül!

Konak Belediyesi, hazırladığı ‘Saadet Mirci Evi’ ve ‘Radyo ve Demokrasi Müzesi’ projeleri ile TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen ‘Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’nün sahibi oldu.

Maltepe Belediyesi TMMOB ile işbirliği yapacak!

Maltepe Belediyesi TMMOB'ye bağlı meslek odaları ile Maltepe Belediyesi arasında, sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşmayla ilgili işbirliği protokolü yapılması için Belediye Başkanı Ali Kılıç’a yetki verilmesini kabul etti

Melih Gökçek'ten TMMOB'a bağlı meslek odalarına tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatılması kararına neden olan Ankara Barosu ile TMMOB'a bağlı meslek odalarına twıtter'dan tepki gösterdi. İşte Gökçek'in o değerlendirmeleri...

TMMOB'dan Melih Gökçek'e tepki!

TMMOB‘ye bağlı Çevre Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Atatürk Orman Çiftliği'nin imar planlarını iptal edilmesi nedeniyle, Ankara Bulvarı'nın AOÇ içindeki tüm bağlantı yollarının kapatılmasına tepkili...

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tescil yönetmeliği!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası harita ve kadastro mühendisleri ve büroları tescil yönetmeliği 5 Ağustos 2015 tarihinde 29436 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları..

İzmir TMMOB'nin inşaatlarda denetim yetkisi kalmadı!

Torba yasa ile TMMOB'nin denetim yetkisinin kalmadığını belirten Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz, belediyelere protokol çağrısı yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu TMMOB ile bir araya geldi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Songül ve beraberindeki heyeti ile bir araya geldi.

TMMOB harita ve kadastro mühendisleri odası ana yönetmeliği değişikliği!

TMMOB harita ve kadastro mühendisleri odası ana yönetmeliği değişikliği yönetmeliği 27 Haziran 2015 tarihinde 29399 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler...

TMMOB'nin Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu mücadelesi sürüyor!

TMMOB olarak, gündeme geldiğinde bu yana, İstanbul‘un gündelik yaşamını ve geleceğini geri dönüşü mümkün olmayacak şekilde tahrip edecek olan Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu dayatmasına karşı mücadele sürüyor.

TMMOB etkinlikleri Haberi

TMMOB etkinlikleri


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 17 Ağustos Depremi’nin 16. yılı dolayısıyla, “Depreme Duyarlılık Etkinliği” düzenliyor.


Deprem ve alınacak önlemlerle ilgili bünyesinde önemli çalışmalar gerçekleştiren TMMOB’un bu önemli etkinliğinde, sergi ve basın açıklamasının yanı sıra bir panel de gerçekleştirilecek. TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı’nın katılım sağlayacağı ve etkinliğin açılış konuşmasını yapacağı programda, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Yar. Doç Dr. Özkan Coruk panel verecek.Yarın (17 Ağustos Pazartesi) saat 18.30’da Mimarlar Odası’na ait Taş Bina’da gerçekleştirilecek programla ilgili TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Mimarlar Odası Başkanı Arsal Arısal, tüm vatandaşları etkinliğe davet etti.



Manşet...