19 / 04 / 2024

Topkapı Sarayi restorasyon çalışmaları

Topkapı Sarayi restorasyon çalışmaları

Bakan Avcı, Topkapı Sarayı’nın Hazine Bölümü'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Orası güçlendirilebilir. 2017'de ziyarete açılacak” dedi.

Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde fazla maliyet iddiası!

Sayıştay raporunda Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde iş kalemlerine yüklenici firmanın piyasa rayiçlerine kıyasla daha yüksek fiyat verdiği ileri sürüldü. 

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde beton kubbeler söküldü!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından olan Fatih Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet döneminde orijinal ahşap kubbelerin yerine beton kubbeler yapılması nedeniyle yaklaşık bin 500 ton ağırlık taşıyan Fatih Köşkü'nün kubbeleri restorasyonla eski haline dönüştürülecek.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

TMMOB'dan Topkapı Sarayı restorasyonu açıklaması: Bu kadar hız risk taşır!

Galata Kulesi’ndeki hiltili restorasyon skandalı hafızalarda dururken Topkapı Sarayı’nın restorasyonu ‘bilinmezliklerle’ devam ediyor. Mimarlar Odası Büyükkent Şube Başkanı Köymen, “Çalışmalar kontrollü değil, şantiyenin başında kontrol elemanlarını göremedik. Bu kadar hızlı yapılan çalışmalar riskl

Milli Saraylardan Topkapı Sarayı restorasyon açıklaması!

Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, medyada gündeme gelen Topkapı Sarayı Valide Sultan Dairesi'ndeki restorasyon ile ilgili açıklama yaptı.

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Topkapı Sarayı’nı restorasyon faciası mı bekliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür Bakanlığı’ndan alınarak, Cumhurbaşkanlığı’na devredilen Topkapı Sarayı’nın restorasyonu hakkında Meclis’te konuştu. İlgezdi, “Topkapı Sarayı’nı, restorasyon faciası bekliyor” diye konuştu.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Topkapı Sarayı'nda restorasyon sürüyor!

Yüzyıllarca Osmanlı Hanedanı'na ev sahipliği yapmış olan Topkapı Sarayı tarihinin en büyük restorasyonuyla yenileniyor. 

Topkapı Sarayı'nda restorasyon hızla sürüyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş, Topkapı Sarayı'nda yapılan kapsamlı restorasyon çalışmalarının detaylarını anlattı..

Topkapı Sarayı'nda en kapsamlı restorasyon başladı!

Topkapı Sarayı'nda tarihinin en kapsamlı restorasyonu başlatıldı. Topkapı Sarayı restorasyon bütçesinin yaklaşık 220 milyon TL olduğu açıklandı. 

Topkapı Sarayi restorasyon çalışmaları Haberi

Topkapı Sarayi restorasyon çalışmaları

Bakan Avcı, Topkapı Sarayı’nın Hazine Bölümü'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Orası güçlendirilebilir. 2017'de ziyarete açılacak” dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme dair soruları cevaplayan Bakan Avcı, Topkapı Sarayı Hazine Bölümü eserlerinin sergilendiği Fatih Köşkü’nün çökme noktasına geldiğini yönünde çıkan haberle ilgili açıklamalarda bulundu. Hazine bölümündeki çatlaklar için çalışma yaptıklarını belirten Bakan Avcı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'yle çalıştıklarını söyleyerek, "Sismografik hareketlerin nereden, ne kadar yapıyı etkilediğini belirlemek için Topkapı’nın etrafında 26 tane kuyu açıldı" dedi.


3 metrelik çukur yok


Kuyularda sismografik ölçümlerle binanın nereden ve ne tür tehdit aldığını araştırdıklarını ifade eden Avcı, "Bugünün teknolojisiyle orası güçlendirilebilir. Verileri aldıktan sonra bir güçlendirme programı tatbik edilecek” dedi. Avcı, 'Bahçede 3 metre derinliğinde çukur açıldı'...