29 / 03 / 2024

Trabzon Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi restorasyon

Trabzon Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi restorasyon

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, "Biz burada sadece bir cihan padişahı Kanuni'nin bu şehre ait olduğunu hissettiren bir evin açılışını yapmıyoruz. Aslında tarihe, düne ve yarınımıza bir imza atıyoruz" dedi.

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Tarihi Horhor Hamamı 29 milyon TL'ye satılıyor!

1562 yılında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Horhor Hamamı, 29 milyon TL'ye satılıyor.

Trabzon Kanuni Bulvarı Projesi'nin akıbeti mecliste!

Trabzon'da yapımına başlanan Kanuni Bulvarı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamam!

Trabzon merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun şehir geçişinde inşa edilen Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamamlandı. 

Karmod'dan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne koronavirüs polikliniği!

Karmod Prefabrik, İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) polikliniği kurdu.

Kanuni Bulvarı için başlatılan yıkıma tepki!

Trabzon'da Kanuni Bulvarı için ocak ayından bu yana Boztepe Mahallesinde istimlâk edilen yapıların yıkımlarını gerçekleştiren arayolları Genel Müdürlüğü ekiplerine vatandaşlar tepki gösterdi.

Trabzon Ortahisar'daki 5 katlı ev yıkıldı!

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Boztepe Mahallesi Gözaçan Cami mevkiinde Kanuni Bulvarı inşaatı için bölgede yapılan yıkımlarda yıkılması planlanan 5 katlı evin yıkımı işlemi tamamlandı.

Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı'nda 1. Bölge tamamlandı!

Dünyanın en büyüğü olacak olan Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı, mega kent İstanbul’a nefes aldıracak. Elmalı Gölü çevresine kurulan orman, New York’taki Central Park’ın 3 katı büyüklüğe sahip olacak.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

Trabzon'daki Kanuni Bulvarı Boztepe güzergahında afet riski!

Trabzon Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, yer aldığını iddia etti...

Trabzon'daki Kanuni Bulvarı projesine vatandaşlardan tepki! 

Trabzon Boztepe'deki Kanuni Bulvarı projesine vatandaşlar tepki gösterdi. 

Cahit Turhan'dan Trabzon Kanuni Bulvarı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Trabzon'da inşaatı devam eden Kanuni Bulvarı Projesi'nde incelemeler yaptı.

Trabzon Boztepe'deki tünel ve yol inşaatına tepki! 

Trabzon'da Kanuni Bulvarı projesi kapsamında doğal sit alanı olan Boztepe'de yol ve tünel inşaatı tepkilere yol açtı. Doğa ve Tarifi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç.Dr Coşkun Eruz çalışmaların kent siluetine zarar verdiğini belirtti. 

Trabzon Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi restorasyon Haberi

Trabzon Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi restorasyon

Trabzon'daki tarihi Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi restore edildi.  


Kentin Ortahisar ilçesinde yer alan ve Trabzon Valiliği koordinesinde restore edilen kültürevinin yeniden hizmete açılması sebebiyle düzenlenen törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve vatandaşlar katıldı.


Bakan Soylu, törende, tarihle gelecek arasında kurulan köprünün, millet olma anlayışını her gün güçlendirdiğini dile getirdi. Türkiye'nin zenginleştikçe ve büyüdükçe köklerinden ayrılmadığına, tam tersine vakıf eserlerine, köprülerine, imaretlerine, kitaplarına ve kendilerine bırakılan bütün mirasa sahip çıktığına işaret eden Soylu, gerek Anadolu'daki gerek ata yurdundaki eserlere sahip çıkıldığını vurguladı.  


Kültürevinin kent için önemine işaret eden Soylu, "Biz burada sadece bir cihan padişahı Kanuni'nin bu şehre ait...