25 / 04 / 2024

Trabzon Kent Müzesi açılacak

Trabzon Kent Müzesi açılacak

Trabzon’da eski Merkez Bankası binasının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar ara verilmeden sürdürülüyor. Oltan Vakfı yaklaşık 4,5 milyon TL’ye harcayarak müzeyi Trabzon’a kazandıracak.

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Trabzon İnteraktif Taşkın Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına Kasım 2019 tarihinde başlanan "İnteraktif Taşkın Müzesi" tamamlandı.

Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin restorasyonu iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin hukuka aykırı restorasyonuna ilişkin iptal kararı verdi...

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Malatya Battalgazi Kent Müzesi'nde sona gelindi!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde inşa edilecek Kent Müzesi'nde sona gelindi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Dersim Kent Müzesi 2019'da açılacak!

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Antalya Kent Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyüğü olacak Antalya Kent Müzesi Projesi’nde hızla ilerliyor.

Trabzon Kent Müzesi açılacak Haberi

Trabzon Kent Müzesi açılacak

Trabzon’da eski Merkez Bankası binasının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar ara verilmeden sürdürülüyor. Yaklaşık 4,5 milyon TL’ye harcayarak müzeyi Trabzon’a kazandıracak olan Oltan Vakfı’na teşekkür eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Kent Müzesi’nin 2015 sonu itibariyle tamamlanacağını kaydetti.Merkez Ortahisar ilçesinin Kahramanmaraş Caddesi’nde bulunan tarihi Merkez Bankası binasının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan tarihi bina, Oltan Vakfı’nın maddi katkılarıyla Kent Müzesi’ne dönüştürülüyor.Trabzon’a; tarihe, kültür ve sanata verdikleri katkılardan dolayı Oltan Vakfı’na teşekkür eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Oltan Vakfımız 4,5 milyon TL’lik bir harcama yaparak bir kültür ve sanat şehri olan, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin başkenti konumunda bulunan şehrimize kent müzesi kazandırmış olacak. Kendilerine kentim...