19 / 04 / 2024

trafik sinyalizasyon sistemleri

trafik sinyalizasyon sistemleri

MSKÜ Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi İlhan Tarımer, 2 yıl üzerinde çalışarak geliştirdiği yazılım sisteminde yerli kaynakları kullanarak çevreye duyarlı akıllı trafik sinyalizasyon sistemi geliştirdi

Vektör Yol Yapı Taahhüt Trafik İşaretleri Ve Zemin Kaplama Sistemleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Vektör Yol Yapı Taahhüt Trafik İşaretleri Ve Zemin Kaplama Sistemleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Tafralı tarafından kuruldu.

Elis Trafik Ve Ulaşım Sistemleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Elis Trafik Ve Ulaşım Sistemleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Erdem Bekdemir tarafından kuruldu. 

Aselsan demiryolu alanında Indra ile işbirliği yapacak!

Türkiye'nin en büyük savunma sanayi şirketi Aselsan, demiryolu alanında planlama, trafik yönetimi, sinyalizasyon ve kontrol sistemleri projelerinde, yurtiçi ve dünya pazarlarında işbirliği yapılması için Indra şirketiyle anlaşma imzaladı.

1967 yılında Trafik Sinyalizasyon Şebekesi'nin temeli atılmış!

1967 yılında elektrik beyinle işleyen Trafik Sinyalizasyon Şebekesi'nin temeli, Belediye Başkanı Haşim İşcan tarafından atılmış. İngiliz firması tarafından inşa edilecek olan tesisler, 1 milyon liraya mal olacakmış.

Yollar akıllı ulaşım sistemleri ile donatılacak!

Türkiye'nin dört bir yanını duble yollarla saran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, trafik sıkışıklığı ve kazaları önlemek için tüm yollara akıllı ulaşım sistemleri kurmak üzere eylem planı hazırladı...

Boğaziçi Üniversitesi Trafik Kontrol Merkezi'nde öğrenciler trafiğe çözüm bulacak!

Boğaziçi Üniversitesi'nde kurulan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü'nce hazırlanan, akıllı ulaşım sistemleri kullanılarak trafiğin yönetildiği Trafik Kontrol Merkezi'nde öğrenciler, İstanbul trafiğine alternatif çözüm yolları arayacak.

YTÜİBB Trafik Kontrol Merkezi İstanbul trafiğini 7/24 takip edecek!

YILDIZ Teknik Üniversitesi' nde açılacak YTÜİBB Trafik Kontrol Merkezi Ve Akıllı Ulaştırma Sistemleri Laboratuvarı' nda ilk kez bir üniversiteden İstanbul trafiği 7/ 24 takip edilebilecek...

Adana'nın trafik sorunu Ulaşım Çalıştayı'nda tartışılacak!

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, üyelerle tanıştı. Sözlü, Adana’nın trafik sorununa çözüm olması bakımından ulaşım çalıştayı düzenleyeceklerini söyledi...

Mıtsubishi Electric Klima Sistemleri SODEX 2014'te!

Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, İstanbul CNR Expo’ da 07 - 10 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek fuarda 8. salonda yer alan A08 numaralı stantta ürünlerini sergileyecek.

Mavi Cephe Kaplama Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Cephe Kaplama Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tekin Baydemir tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile Tuzla, Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi'nde kuruldu.

GC Cephe Sistemleri İhracat İthalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

GC Cephe Sistemleri İhracat İthalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hakan Kaleci, Soner Dilek tarafından 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 28 Nisan'da Yenibosna'da kuruldu.

THY Ocak-Mart 2014 trafik verilerini açıkladı!

Türk Hava Yolları şirketi bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı yazılı açıklamaya göre THY Ocak-Mart 2014 trafik verilerini açıkladı. İşte Ocak-Mart 2014 dönemine ilişkin trafik sonuçları...

Alemdar Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt ve Dış Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alemdar Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt ve Dış Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Recep Alemdar, Mehmet İsmet Ceviz tarafından 500 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

trafik sinyalizasyon sistemleri Haberi

trafik sinyalizasyon sistemleri

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İlhan Tarımer, 2 yıl üzerinde çalışarak geliştirdiği yazılım sisteminde yerli kaynakları kullanarak çevreye duyarlı akıllı trafik sinyalizasyon sistemi geliştirdi.


Tarımer,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik yoğunluğunun çoğunlukla kavşaklarda meydana geldiğini, bir kavşağın iyi kontrol edilmesinin ise birim zamanda daha fazla aracın geçişini sağlamakla mümkün olacağını söyledi.


Tarımer, çalışmayı Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) olarak hazırladıklarını ve çalışmanın görsel ve yazılımsal olarak tamamlandığını belirtti.


Muğla’da trafik akışının yoğun olduğu bir kavşağın denetimini, geliştirdikleri gerçek zamanlı programlanabilir SCADA uygulaması ile yaptıklarını ifade eden Tarımer, bunun için PLC basamak programıyla SCADA tasarımı yaptıklarını ve aralarındaki uyum protokollü ara birim ile çalışmanın yürütüldüğünü dile getirdi.


Sistemin çalıştırıldığı zaman diliminin, hazırlanan yazılım dili kullanılarak...