26 / 04 / 2024

turizm teşvik primleri

turizm teşvik primleri

Pansiyon, butik otel ve 3-4 yıldızlı otel yatırımcılarına büyük iş düştüğünü söyleyen Taşbaşı, Türkiye’nin doğal güzellikleriyle uyumlu ve tarihi dokusuyla örtüşen küçük otel yatırımlarım desteklediklerini vurguluyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, turizm şirketlerine çalıştı Hangi firmaya ne kadar teşvik verildi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mayısta 824 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesinin, 1 milyar 969 milyon lirayla Özaltın Otel İşletmeleri AŞ'nin yatırımı için düzenlendiği belirtildi.

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik teklifi komisyon tarafından kabul edildi! 

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu tarafından kabul edildi.

İbrahim Kaboğlu'ndan Turizm Teşvik Yasa Teklifi açıklaması!

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Turizm Teşvik Yasa Teklifi ile Türkiye’nin doğal, tarihsel ve kültürel değerlerinin parsel parsel torbaya konulduğunu belirtti. 

Turizm teşvikine ilişkin kanun teklifinin ilk dört maddesi komisyonda kabul edildi!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk dört maddesi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

Belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesine teşvik!

Bakanlık, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezleri'nde belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesi teşvik edilecek.

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişikliği yürürlüğe girdi!

"Turizmi Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Turizm merkezlerinde bulunan Bakanlık tarafından turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar iki ay içerisinde tahsis edilecek.

Turizm teşviki yasalaştı!

Turizmi Teşvik Yasası’nda değişiklik getiren teklif dün kabul edilerek yasalaştı. Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bazı özel yetkiler verildi...

Turizmi Teşvik Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi!

Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi meclise verildi. Turizm yatırımlarının artırılması amaçlanan teklif komisyona sunuldu. 

Turizm tesislerine 8 ayda 2,8 milyar TL teşvik!

Ekonomi Bakanlığı, 2018 yılının 8 aylık döneminde, Türkiye'deki konaklama sektörüne yeni yatırım ve yenileme imkanları için 2 milyar 283 milyon Türk Lirası teşvik sağladı.

213 proje için yatırım teşvik belgesi!

AKTOB ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, bu yılın Ocak-Eylül döneminde turizm başlığı altında 213 proje için yatırım teşvik belgesi verildiği açıklandı.

Yatırım teşvik belgesinin 187'si yeni otellere verildi!

Ekonomi Bakanlığı tarafından 2016 yılında turizm sektöründe toplam 305 projeye, yatırım teşvik belgesi düzenlenmesine karar verildi.

Turizmde 163 proje yatırım teşvik belgesi aldı!

Yılın 7 ayında turizm tesisi modernizasyonu, öğrenci yurdu ve komple yeni otel yatırımından oluşan 163 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Teşvik belgesi kapsamındaki binalar 5 yıl emlak vergisinden muaf!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. Buna göre yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binalar 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutulacak.

turizm teşvik primleri Haberi

turizm teşvik primleri


Turizm Bakanlığı 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefliyor. Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı’na göre, bu hedefe ulaşabilmek için Türkiye’de turizm sezonunun 12 aya yayılabilmesi şart. Bunun için farklı illerimizde yatırımların desteklenmesinin yanı sıra konaklama alternatiflerini de çeşitlendirmek gerekiyor. 


Turizm teşvik paketleriyle desteklenen yatırımcılara ve girişimcilere de küçük oteller pazarında fırsatlar çok. Taşbaşı’yla hem bakanlık olarak bu konuda yürüttükleri çalışmaları hem de pansiyon ve butik oteller başta olmak üzere küçük otellerle kalkınacak bölge ve şehirleri konuştuk


Son birkaç yıldır turizmde beş yıldızlı dev tesisler yerine, 3-4 yıldızlı otellerle pansiyon ve butik otellere daha çok yatırım yapılmasına çağrı yapıldığını gözlemliyoruz. Sizce bu politikanın nedenleri nedir?


Bakanlık olarak turizmde özellikle çevreye duyarlı, çevre ve doğayla uyumlu,...