19 / 04 / 2024

Türk İslam Eserleri Müzesi adres

Türk İslam Eserleri Müzesi adres

Sultanahmet'teki İbrahim Paşa Sarayı'nın altında bulunan tarihi hipodromun batı tribünleri sergilenmeye başladı. Bizans dönemine ait 40 bin kişilik hipodromun batı kademeleri yapılan titiz kazı sonucunda gün yüzüne çıkmıştı.

Elinde Türk Lirası olanlar altın mı alalım dolar mı diye sordu! Piyasa Kahini İslam Memiş’ten çok konuşulacak yanıt

Altın ve dolar tahminleriyle sık sık ekranlara çıkan İslam Memiş, son yayında takipçilerinden gelen, “Elinde Türk Lirası olanlar altın mı yoksa dolar mı almalı” sorusunda dikkat çeken bir yanıt verdi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İdlib'de 6 bin konut inşa edecek!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), "İyilik Konutları Projesi" kapsamında Suriye İdlib'te 6 bin konut inşa edecek...

Almanya'da Türk gençleri İdlib'de 90 konut yapımı için yardım topladı!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Bölge Birliği Gençlik Kolu, İdlib'de bulunan ihtiyaç sahipleri için başlatılan "İyilik Konutları" kampanyasına katkı sağladı.

Antalya Türk İslam Medeniyetleri Müzesi 2018'de açılacak!

Tarihi müze için üst kurul toplandı Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi kuruluş çalışmaları sürüyor.

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi için ilk toplantı yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en değerli kültürel eserlerden Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin kuruluş çalışmaları için üst kurul üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Antalya'ya iki müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı için izin çıktı. Menderes Türel, müze konusuna atılacak ilk adımların Kent Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi olduğunu açıkladı.

1980 yılında İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş!

1980 yılında Damat İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş. Sultanahmet Meydanı'ndaki, sadrazam saraylarından biri olan İbrahim Paşa Sarayı restorasyonu tamamlandıktan sonra Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılacakmış.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türk İslam tarzı yansıtılıyor!

Külliye kapsamında yer alacak cami ve kongre merkezinin inşaatlarına başlandı. Türk - İslam mimarisi tarzında inşa edilmesi planlanan Külliye'nin iç dizaynında Türk el sanatları kullanılacak.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi 100 yaşında!

Restorasyonu tamamlanan ve bu yıl 100. Yaşını kutlayan Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yapıldı.

Manisa Türk İslam Sanatları Merkezi açıldı!

Manisa'da yeni nesillere geleneksel sanatları usulüne uygun bir şekilde öğretecek olan Türk İslam Sanatları Merkezi Vakıf İşhanı'nda açıldı. Merkezin açılışına, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da katıldı

MiniTürk Gölparkı’nda dünyadaki 74 Türk eseri canlandırılacak!

Başkent Ankara’da inşa edilecek MiniTürk Gölpark Projesi, Türk-İslam mimarisini Gölbaşı’na taşıyacak. Dünyanın çeşitli noktalarında yer alan ve Türklere ait olan 74 eserin maketi, inşa edilecek MiniTürk Gölparkı’nda canlandırılacak...

Çamlıca'daki caminin yüzde 20'si tamamlandı!

Cumhuriyet tarihini de yapılan en büyük cami olma özelliği taşıyacak Çamlıca'daki caminin inşaatının yüzde 20'si tamamlandı. Türk İslam Eserleri Müzesi, sanat galerisi ve konferans salonları da bulunacak...

Bekir Karlığa: Eskişehir, Türk dünyasına model olacak!

Başbakanlık Başdanışmanı ve BM Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Karlığa: "Türkiye, yalnız Ortadoğu'nun ve İslam dünyasının değil, aynı zamanda Türk dünyasının da kalbi mesafesindedir" dedi

Türk İslam Eserleri Müzesi adres Haberi

Türk İslam Eserleri Müzesi adres

Sultanahmet'teki İbrahim Paşa Sarayı'nın altında bulunan tarihi hipodromun batı tribünleri sergilenmeye başladı. Bizans dönemine ait 40 bin kişilik hipodromun batı kademeleri yapılan titiz kazı sonucunda gün yüzüne çıkmıştı. 


Hipodromun Türk İslam Eserleri Müzesi binasının altında yer aldığını anlatan müze müdürü Seracettin Şahin, iki yıl önce mevcut bölümün kazan dairesi olarak kullanıldığını söyledi.


İLK KUR'AN NÜSHALARI


Müze de koleksiyona eklenen yeni eserler arasında Kur'an-ı Kerim'in ilk nüshaları olarak kabul edilen 'Şam Evrakları' yer alıyor. Şahin "Kutsal emanetlerin müzede sergilenmesinden sonra ziyaretçi sayımızda artış oldu" dedi. 


Yeni...