19 / 04 / 2024

türk vergi sistemi

türk vergi sistemi

İntikal vergisi ne demektir? sorusuna bir hakkın yada bir malın mülkiyetinin devri sırasında devirden dolayı alınan vergidir cevabı veriliyor. İntikal vergisi resmi bir şekle bağlı olarak yapılıyor...

Türk-İş Genel Başkanı vergi adaletsizliğinden yakındı! Herkes kazancına göre vergisini ödemeli!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışanlara uygulanan vergi sisteminde adaletsizlikler var. Çözüm basit; çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın. Yapılacak düzenlemelerle ücretli çalışanlar üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli" şeklinde konuştu.

Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi en ucuza nerde satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte 4 Mart 2023 fiyat listesi

Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi, gelişmiş motor gücü sayesinde 4 fincan kapasiteye kadar kahve hazırlanmasını sağlar. Çift emniyet sistemi sayesinde ürünün ömrü uzun olur.

Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi 1.099 TL! En ucuza nerde satılıyor? Fiyatları ne kadar? 7 Şubat 2023 fiyat listesi

Kahve severler bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. Arnica köpüklü Türk kahve makinesi çift emniyet sistemi , ışıklı ve sesli uyarı sistemi ile öne plana çıkıyor. Peki bu kahve makinesi en uygun fiyata nerde satılıyor? İşte haberin detayları..

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk Hava Kurumu 8 ildeki gayrimenkullerini satıyor!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı tarafından mülkiyeti Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı'na ait 8 ilde bulunan taşınmazlar satışa çıkıyor. E-Teklif Sistemi üzerinden verecek teklifler için son gün 15 Nisan 2021 olarak açıklandı.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Emlak vergisinde meşruiyet kalktı!

Vergilendirme meşruiyetinin temini için bir takım vergilendirme ilkeleri geliştirildi. Bu kapsamda Türk vergi sistemi meşruiyetini kaybetti.

Kuveyt Türk'ten konut alım-satımı yapmak isteyenler için Alacağım Güvende Sistemi!

Müşterilerinin hayatını kolaylaştırmaya öncelik veren Kuveyt Türk’ün araç ve konut alım-satımında işlemleri güvenli şekilde gerçekleştirmek amacıyla yılın ilk çeyreğinde “Alacağım Güvende Sistemi”ni geliştirdi.

Keçiören Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesi hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi'nin, üstünde müzikli fıskiye sistemi ve süs havuzunun bulunacağı 400 araçlık otopark projesiyle beraber "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı" projesinin de inşaat çalışmalarına hız verdi.

Kuveyt Türk'ten konut alım satımlarında 'Alacağım Güvende Sistemi'!

Kuveyt Türk parasını güvence altına almak isteyenler için “Alacağım Güvende Sistemi” ni geliştirdi. Kuveyt Türk'ün müşterisi olun veya olmayın güvenli hesapta tutulan para, yapmak istediğiniz satış işlemi gerçekleşirse satıcının hesabına iletiliyor, gerçekleşmezse alıcının hesabına iade ediyor...

ABD’li yetkililerden Türk çelik firmalarına vergi kararı!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, “ABD’li yerli üreticiler Türk çelik firmalarına engel olmaya çalışıyor” dedi. ABD’li yetkililer Türk çelik firmalarına yüzde 5,24 ila yüzde 7,07 oranları arasında vergi kararı verdi.

Ons İncek Residence dünya sıralamasında bir Türk markası!

Türkiye'de ilk kez Akıllı Ev Sisteminin sesli komut sistemi ile çalışacağı ONS İncek Residence, Akıllıevimons hastagi ile twitter gündemine oturdu.Ons İncek Residence dünya sıralamasında bir Türk markası...

Türk çelik ihracatçılarının ABD zaferi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı tarafından ülkemiz ve Meksika menşeli nervürlü inşaat çeliği ithalatına karşı açılan anti-damping ve telafi edici vergi soruşturması Türk çelik sektörünün zaferi ile sonuçlandı...

türk vergi sistemi Haberi

türk vergi sistemi


İntikal vergisi ne demektir?


İntikal vergisi, bir malın ya da bir hakkın mülkiyetinin devri sırasında, devirden dolayı alınan vergi anlamına geliyor. İntikal vergilerinin ortak özelliği, mülkiyetin devrinin resmi şekle bağlı olması ve bu şekil şartı yerine getirilirken verginin alınmasıdır. 


Dolaylı vergilerde de "devir" işlemi söz konusu olmasına karşın, bu özellik nedeniyle dolaylı vergiler intikal vergileri arasında sayılmıyor. Üreticiden tüketiciye kadar çeşitli aşamalarda alınan dolaylı vergilerde böylesine bir şekil şartı yoktur, vergilerinde durum değişiktir. Mülkiyet devredilirken, mülkiyet kazananın üzerine devir işlemi yapılması gerekir; vergi bu kayıt işlemi sırasında alınır ve yükümlüsü satın alandır.


Türk vergi sisteminde intikal vergileri servet üzerinden alınan vergiler arasındadır. "İvazsız" İntikallerden alınanlar, Veraset ve İntikal Vergisi ile Spor Toto Vergisi"dir. Ayrıca, ister "ivazlı" ister "ivazsız" olsun, taşınmazların mülkiyetinin devrinden...