23 / 04 / 2024

ukrayna gayrimenkul yasası

ukrayna gayrimenkul yasası

Ukrayna’da konut sektöründe mali piramitlerin ve skandala yol açan bitmemiş projelerin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla Topluluklar ve Bölgeler Kalkınma Bakanlığı, “İnşaat Projelerine Borç Verenlerin Haklarının Korunması İçin Ukrayna’nın Bazı Yasama Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına Dair” bir

Ukrayna Rusya Savaşı konutta dengeleri bozdu! Türkiye'de yabancıya konut satışları sert düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2023 Ağustos'ta yabancıya konut satışının önceki yıla göre azaldığını, Ukrayna savaşı sonrası patlayan Rus talebinin soğumasının düşüşte etkili olduğunu açıkladı.

Ukrayna'da yapı malzemelerindeki artış gayrimenkul sektörünü etkileyecek!

Ukrayna'da yakın zaman içerisinde metal fiyatlarının yüzde 5-7 oranında artması bekleniyor. Bu oranın artmasıyla gayrimenkul sektörünün etkileneceği öngörülüyor. 

Gayrimenkul yatırımında en riskli Ukrayna şehirleri!

Monitor.Estate ve Ukrayna Emlak Kulübü’nün yaptığı araştırmada Dnipro ve Harkov’daki gayrimenkullere yatırım yapmak en güvenli, Odessa ve Kiev’deki gayrimenkullere yatırım yapmak en riskli  şehirler olarak belirlendi…

İzmir gayrimenkul sektörüne Rusların ilgisi artıyor!

Rota Gayrimenkul’ün Ukrayna kökenli Danışmanı Bochok, İzmir’in iklimi, yaşam kültürü ve ekonomisi, Rusça konuşan ülkelerde yaşayanlar için, oldukça cazip bir hayat sunuyor" diye konuştu...

Esad'ın evlere el koymasına Lübnan'dan tepki!

Suriye'de geçen ay çıkartılan gayrimenkul yasasına Lübnan'dan tepki geldi. Lübnan Başbakanı Hariri, "Bu yasa, binlerce Suriyeli aileye 'Lübnan'da kalın' diyor" açıklamasını yaptı.

Lübnan Başbakanı'ndan 10 sayılı gayrimenkul yasasına tepki!

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Suriyeli sığınmacıların ülkelerinde bıraktıkları gayrimenkullere el konulmasını öngören 10 sayılı gayrimenkul yasasına tepki gösterdi.

Yeni gayrimenkul yasasıyla yatırımcı güvence altına alınacak!

Türkiye’den konut alan bazı yabancılar fahiş fiyat ve yanlış lokasyon kurbanı oluyor. Yeni gayrimenkul yasasıyla yatırımcı güvence altına alınacak. Realty Co. Dünya Başkanı Fatih Elibol, bu sayede yabancıya satışların yüzde 30 artacağını belirtti.

Emlak Komisyonculuğu Yasası için lobi yapılacak!

‘Emlak Komisyonculuğu Yasası ve Yeni Dönem’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı, GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlendi. Yuvarlak Masa toplantısında Emlak Komisyonculuğu yasa tasarısı ele alındı.

Müteahhitlik Hizmet Yasası şart!

ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, inşaat ve gayrimenkul sektörünün kentsel dönüşüm ve yeni projelerle büyüyeceğini söyledi. Karataş, 'Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın çıkartılması şart' açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Gökhan Taş: Emlak Yasası çıkarılmalı!

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, Gaziantep'te 7- 9 milyar dolar olan Türkiye'deki 230 milyar dolar gayrimenkul piyasasının, fuhuş ve terör yuvalarından arındırılması için Emlak Yasası'nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm yasasında 8 madde değişti!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm yasasında değişen maddeleri kaleme aldı. İşte, Ali Güvenç Kiraz'ın yazısı...

Türkiye’de gayrimenkul alana oturma izni verilecek!

Türkiye’de gayrimenkul alacak yabancılara kolaylık sağlayacak düzenlemeler geliyor. Yeni düzenlemeyle Mütekabiliyet Yasası’nın kapsamı genişletiliyor. Böylece tapuyu alan yabancıya anında oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

ukrayna gayrimenkul yasası Haberi

ukrayna gayrimenkul yasası

Ukrayna’da konut sektöründe mali piramitlerin ve skandala yol açan bitmemiş projelerin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla Topluluklar ve Bölgeler Kalkınma Bakanlığı, “İnşaat Projelerine Borç Verenlerin Haklarının Korunması İçin Ukrayna’nın Bazı Yasama Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına Dair” bir yasa tasarısı hazırlandı.

Ukrhaber'de yer alan habere göre; Ukrayna'daki konut sektörü yasanın ardından değişikliklere uğrayacak. 

Ukrayna’da konut sektöründeki sorun nedir? 

Gayrimenkul inşaatına yatırım ve finansman sağlanan seçenecekler, konut yatırımcılarını korumadığı gibi, yatırımlarının şeffaf bir şekilde harcandığını garanti etmiyor. İnşaatı uzun yıllardır bitirilemeyen mevcut bitmemiş konut binalarının sayısı bu sorunun doğruluğunu ortaya koyuyor.

Ukrayna’da konuta yatırım yapmanın riskleri:

Yatırımcının izni olmaksızın binanın teknik özelliklerini değiştirme olanağı bulunmuyor,

Konutun iki kez yeniden satılma olasılığı var,

Satış sözleşmesi temelinde elde edilecek mülkiyet haklarına itiraz etme fırsatı bulunmuyor. 

Sorunlu konut projelerinin en yaygın sebepleri:

Konut alıcıları olan...