25 / 04 / 2024

Urfa Kent Müzesi nerede

Urfa Kent Müzesi nerede

Urfa Kent Müzesi hizmete açıldı. Urfa Şehri Sultan'nın önemli bir bölümünü oluşturan 2 bin metrekare alan sahip müzede kentin tarihini anlatan, tarım ve hayvancılığın gelişimini temsil eden mumyalar yer alıyor.

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Malatya Battalgazi Kent Müzesi'nde sona gelindi!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde inşa edilecek Kent Müzesi'nde sona gelindi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Dersim Kent Müzesi 2019'da açılacak!

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Peygamberler Tarihi Müzesi işte böyle olacak!

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da yeni bir müze açılıyor. Alanında ilk olan 'Peygamberler Tarihi Müzesi' teknolojik bir alt yapıya sahip olacak. 

Şanlıurfa'da Peygamberler Tarihi Müzesi kuruluyor!

Dünya inanç turizminde dördüncü sırada yer alan Şanlıurfa'ya müze kuruşacak. Yeni Peygamberler Tarihi Müzesi'nin Balıklıgöl yerleşkesi yakınlarına inşa edilmesi planlanıyor...

Şanlıurfa'ya 'Peygamberler Tarihi Müzesi' inşa edilecek!

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, "Peygamberler Tarihi Müzesi" inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.

Antalya Kent Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyüğü olacak Antalya Kent Müzesi Projesi’nde hızla ilerliyor.

Urfa Kent Müzesi nerede Haberi

Urfa Kent Müzesi nerede
Dünya'nın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan ve Mezopotamya'da bulunan Şanlıurfa adata bir açıkhava müzesi. Ancak kentte bulunan bazı tarihi eserler geçen zamanla birlikte yıprandı. Eşsiz eserlerin atıl durumuna seyirci kalmayan Şanlıurfa idarecileri konuya el attı ve geniş kapsamlı restorasyon çalışması başlattı. Bu kapsamda 2 bin metrekare alana yayılmış olan Urfa Şehir Surları onarıldı. Onarım sonucunda kent müzesi haline dönüştürülen alana şehrin dünü ve bugünün anlatan tarihi eserlerde yerleştirildi....