20 / 04 / 2024

vali lütfi kırdar

vali lütfi kırdar

1941 yılında Şehir Meclisi'nde yapılan bir toplantıda konuşma yapan Vali ve Belediye Başkanı Lütfi Kırdar, İstanbul Belediyesi'nin bir senede yaptığı faaliyetleri anlatmış ve istimlak için 4 milyon harcandığını söylemiş.

1939 yılında İnönü Stadyumu 700.000 liraya mal olacak!

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar döneminde Dolmabahçe Gazhanesi'nin ve Istabl-ı Amire binalarının bulunduğu yere yapılacak olan, bugün Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kulladığı, İnönü Stadyumu 700 bin liraya mal olacakmış.

1939 yılında Kadıköy'de yol çalışmalarına 137 bin lira harcanmış!

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar, Kadıköy'de imar çalışmalarını denetlemiş. İskele Parkı'nın genişletilmesi ve ağaçlandırılması emrini vermiş. Aynı yıl Kadıköy ve çevresinde yapılan yol çalışmalarına 137 bin lira harcanmış.

1939 yılında Taksim Topçu Kışlası'nın yıkımı başlamış!

1939 yılında Taksim Meydanı'nı genişletmek ve yetmiş metre genişliğinde yol yapmak için Taksim Kışlası'nı gözden çıkarmışlar. Belediyedeki işçiler geceli gündüzlü çalışarak uygulanacak projeyi Cumhuriyet Bayramı'na yetiştireceklermiş.

1942 yılında kaloriferli evde oturanlar için yeni karar: Apartmanların sıcaklık dereceleri düşürülecek!

1942 yılında İstanbul Valisi Lütfi Kırdar kaloriferli binalarda oturanlar için yeni bir karar aldığını ve bu kararın uygulamaya konulacağını açıklamış. Alınan karara göre apartmanların sıcaklık derecesinin düşürülmesine karar verilmiş. Peki neden?

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

Mehmet Kalyoncu ‘Emanet’ adlı bestesini 100 yıllık Cumhuriyet’e armağan etti!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Kalyoncu, Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen bestelediği “Emanet” adlı eserini Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Gala’da seslendirdi.

Kulis: Hazine Bakanı Nureddin Nebati gidecek yerine Lütfi Elvan yeniden getirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yeniden koltuk değişimi olacağına ilişkin iddialar gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre 2 Aralık 2021'de aldığı sürpriz bir kararla görevden "affını" isteyen Lütfi Elvan yeniden koltuğa getirilecek! İşte detaylar...

İBB 2022 bütçesinde depreme 1.9 milyon TL kaynak ayırdı!

İBB Meclisi'nin Kasım ayı oturumlarının son birleşimi Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, depreme tüm zamanların en büyük bütçesini, toplamda 1.9 milyon TL kaynak ayırdıklarını açıkladı.

İstanbul'un 39 ilçesinin 2022 yılı bütçesi onaylandı!

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul'daki 39 ilçenin 2022 yılı mali bütçesini onayladı.

Lütfi Elvan'dan faizsiz konut edindirme kampanyaları açıklaması!

Lütfi Elvan, gelir düzeyi düşük vatandaşların yanında olacaklarını, hiçbir zaman onların mağduriyetine yol açacak bir girişimde bulunmayacaklarını belirtti.

Lütfi Elvan'dan özelleştirme açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, gelecek dönemde küresel salgının etkilerinin azalacağı ve yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine girileceğine dikkat çekerek, özelleştirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Tokat Vali Konağı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Tokat'ta 1933 ile 1945 yılları arasında 6 valiye ev sahipliğinde bulunan tarihi Vali Konağı, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yıllardır atıl durumda bekleyen konak restore edilmeyi bekliyor.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi açıldı!

İstanbul'un dev sağlık yatırımlarından biri olan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi. 

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi açılıyor!

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni binası ve tesisleriyle açılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden mesaj paylaştı...

Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binasına taşınıyor!

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, mart ayında açılan yeni binasına bugün taşınıyor.

vali lütfi kırdar Haberi

vali lütfi kırdar



İstanbul'un imarı


Belediye istimlak için dört milyon lira harcadı


Şehir Meclisi'nin dünkü toplantısında Dr. Lütfi Kırdar mühim bir nutuk söyleyerek başarılan işlerin izahını yaptı


     İstanbul Umumi Meclisi dün Vali ve Belediye Reisi Doktor Lütfi Kırdar'ın riyasetinde toplandı. Bundan evvelki celsede Taksim'deki geziye İnönü Gezisi namı verilmesi ve burada Milli Şefimizin bir heykelinin dikilmesi kararlaştırılmıştı. Bu münasebetle Milli Şefimize çekilen telgrafına gelen aşağıdaki karşılık okundu.

     ''Doktor Lütfi Kırdar: Vali ve Belediye Reisi.

       İstanbul Belediyesi'nin iyi yürekli duygularına çok teşekkür ederim.

       Belediyenin kararını sevgisinin bir işareti olarak alıyorum.''


     Telgraf alkışlarla dinlendikten sonra, Vali...