24 / 04 / 2024

Vasiyetname bozulabilir mi

Vasiyetname bozulabilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, 'Annem vefat etti. Biz altı kardeşiz. Annem vasiyet etmiş ve tüm mal varlığını ölene kadar bana, öldükten sonra da kardeşime bırakmış. Bu vasiyetname bozulabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Ölünceye kadar bakma akdi bozulabilir mi?

Ölünceye kadar bakma akdi yapan taraflar ya da bakım alacaklısının mirasçıları sözleşmenin hangi durumlarda bozulabileceğini merak ediyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi bozulabilir mi?

Vasiyetname bozulabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Annem vefat etti. Biz altı kardeşiz. Annem vasiyet etmiş ve tüm mal varlığını ölene kadar bana, öldükten sonra da kardeşime bırakmış. Bu vasiyetname bozulabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Noter satışı ile arsa alınabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '2012‘de dedemden noter satışlı arsa aldım. Psikiyatri doktor raporu var. Amcam ve halamlar tarafından aldığım arsa bozulabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Vasiyetname tapuya tescil edilir mi?

Kişinin mal varlığı ile ilgili olarak ölümünden sonra tasarrufta bulunması işlemine vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname tapuya tescil edilir mi?

İzale-i şuyu davasına itiraz edilir mi?

İzale-i şuyu davası, taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarlar tarafından ortaklığın giderilmesi için açılıyor. Peki, izale-i şuyu davasına itiraz edilir mi? İzale-i şuyu davasında karar bozulabilir mi?

Kaç çeşit vasiyetname vardır?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, kaç çeşit vasiyetname vardır? Vasiyet sözlü olarak bırakılabilir mi?

Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir?

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenitor. Peki, bu şekilde yapılan resmi vasiyetname iptal edilebilir mi? Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir? İşte yanıtı..

Sözlü vasiyetname geçerli mi?

Vasiyetname geçerliliği kanuna göre, üç şekilde olabiliyor. El yazılı vasiyetname, resmi vasiyetname ve sözlü vasiyetname düzenlenebiliyor. Peki, sözlü vasiyetname geçerli mi?

Sözlü vasiyetname nasıl iptal edilir?

Mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar yüzünden yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet ile miras bırakabiliyor. Peki, sözlü vasiyetten dönülebilir mi? Sözlü vasiyetname nasıl iptal edilir?

Vasiyetname iptal edilebilir mi?

Vasiyetname miras bırakanın resmi yazısı,el yazısı yada vasiyetnameyi sözlü olarak gerçekleştirmesiyle yapılabiliyor.Peki, vasiyetname iptal edilebilir mi?Vasiyetnamenin iptal edilebilmesi için gerekli şartlar nelerdir ?

Vasiyetname ile mirasçı atanması!

Vasiyetname, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem oluyor. Peki, vasiyetname ile mirasçı nasıl atanabilir mi? İşte vasiyetname ile mirasçı atanması..

Yönetici aidat öder mi?

Apartman ve konut sitelerinde aidat ödeme konusunda merak edilen hususlar arasında yöneticinin de aidat ödeyip, ödemeyeceği yer alıyor. Buna göre yönetici aidat öder mi? İşte yanıtı...

Ali Ağaoğlu Bir Fikrin Mi Var yarışma programına konuk olacak!

Skyturk360 Türk televizyonlarında bir ilke imza atıyor. Tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı 'Bir Fikrin Mi Var?' yarışma programı başlıyor. Her hafta bir konuk ağırlayacak olan programa Ali Ağaoğlu da katılacak...

Vasiyetname bozulabilir mi Haberi

Vasiyetname bozulabilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Annem vefat etti. Biz altı kardeşiz. Annem vasiyet etmiş ve tüm mal varlığını ölene kadar bana, öldükten sonra da kardeşime bırakmış. Bu vasiyetname bozulabilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Annem vefat etti. Biz altı kardeşiz. Annem vasiyet etmiş ve tüm mal varlığını ölene kadar bana, öldükten sonra da kardeşime bırakmış. Bu vasiyetname bozulabilir mi? F.T.

Okuyucuma önce yanıtımı kısaca vereyim sonra açıklama yapayım, EVET bozulabilir. Önce evlatların miras hakkı: Okuyucum kendilerinin altı kardeş olduğunu söylediğine göre babalarının olmadığını kabul ediyorum. Buna göre annelerinin vefatı ile miras altı kardeşe eşit paylaştırılması lazım.

Ancak birilerine miras payını fazla vermek isterseniz bu sistemde bir değişiklik olur, birilerinin payı büyür, birilerinin küçülür. İşte...