20 / 04 / 2024

veraset vergisi 2. taksidi ne zaman ödenir

veraset vergisi 2. taksidi ne zaman ödenir

Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklar bütünü olan miras için kanunen vergi ödenmesi gerekiyor. Bu sene verginin ilk taksiti Kasım'da ödendi. Peki, miras vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödeniyor?

Veraset ve İntikal Vergisi 2.taksit!

Miras kalan gayrimenkuller için devlet bir vergi alıyor. Kalan miras üzerinden hesaplanan ve Mayıs ayında ilk taksiti ödenen Veraset ve İntikal Vergisi 2.taksiti Kasım ayında ödeniyor....

Gurbetçilerin ve Yabancıların Veraset Vergisi!

Kurtulus Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, veraset vergisi ile ilgili yazı dizisi kaleme aldı. Gurbetçilerin ve yabancılar veraset vergisi ile ilgili merak ettiği he şey bu yazıda... İşte "Gurbetçi̇leri̇n ve Yabancıların Veraset Vergi̇si̇ Yazı Dizisi 2. Bölüm"...

3 soruda miras vergisi 2. taksiti 2018!

Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklar bütünü olan miras için kanunen vergi ödenmesi gerekiyor. Bu sene verginin ilk taksiti Kasım'da ödendi. Peki, miras vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödeniyor?

Miras vergisi 2. taksit zamanı bitiyor!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince mirasçılar, belli koşullarda vergilendiriliyor. 1 Kasım'da başlayan miras vergisi 2. taksit zamanı 30 Kasım'da sona eriyor..

Veraset ve intikal vergisi 2.taksit ödeme süresi 2017!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince tahsil edilen veraset vergisinde 2. taksit ödemeleri ay sonuna kadar devam ediyor..

Miras vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince ödenen miras vergisi için 2. taksit ödemeleri Kasım'da başladı. Peki, miras vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Miras vergisi 2. taksiti 2017!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince ödenen miras vergisinde 2. taksit ödemeleri yaklaşıyor. Peki, miras vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman ödenecek?

Veraset ve intikal vergisi 2.taksiti 2017 ne zaman?

2017 yılı veraset ve intikal vergisi için ilk taksit ödemeleri Mayıs ayı içerisinde gerçekleşti. Peki, veraset ve intikal vergisi 2.taksiti 2017 ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit 2017 ne zaman?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit 2017 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 1. taksiti için ilk taksit ödemeleri 31 Mart'ta sona erdi. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

2017 yılı vergi takvimine göre kira gelir vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mart akşamı sona erdi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir taşınmaz malın satışından elde edilen gelirler belli koşullarda vergilendirilerek iki taksitte ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2017!

Mesken ve işyerinde istisna sınırlarından yüksek kira geliri elde edenler için 1. taksit dönemi bugün sona eriyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

2016'da konut ve/veya işyerini kiraya vererek istisna sınırlarından yüksek kira geliri elde edenler vergiyi iki taksitte ödüyor. Vergi için ilk taksit ödeme zamanı sona eriyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

veraset vergisi 2. taksidi ne zaman ödenir Haberi

veraset vergisi 2. taksidi ne zaman ödenir

Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklar bütünü olan miras, vefat halinde yasal ve atanmış mirasçılarına kalıyor. Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince, kendisine miras yolu ile gayrimenkul kalan kimseler, bu edinim için vergi ödemekle mükellef oluyor.

Ayrıca malların karşılıksız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde de yine veraset ve intikal vergisi ödeniyor.

Kendisine miras kalan kimseler, miras vergisini belli bir süre için, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.

2015, 2016 ve 2017 yıllarında kendisine miras kalan kimseler bu yıl vergi mükellefi oluyor. Miras vergisi mükellefleri bu sene ilk taksitini Mayıs ayında ödedi. Peki, miras vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

1- Miras vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman ödenir?

Miras vergisi 2. taksiti Kasım ayında ödeniyor. Buna göre, miras...