28 / 03 / 2024

yabancılar türkiye gayrimenkul satış

yabancılar türkiye gayrimenkul satış

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancıların son iki yılda Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. 2020 yılı ilk çeyreğinde yabancıya konut satışında, bir önceki yıla oranla yüzde 13,8’lik bir artış yaşandı...

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

Yabancılar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  sürpriz faiz indirimini nasıl değerlendirdi? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sürpriz faiz indirim kararı küresel piyasalarda da ses getirdi. Bloomberg'e konuşan yabancı kurumların analistleri sürpriz faiz indirim kararını, Merkez Bankası’nın son dönemde rezervlerde yaşanan artıştan cesaret alarak verdiği bir karar olarak yorumladı

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Yabancılar Türkiye'den ev alma yarışına girdi!

Konut satışlarında rekor kırılmasının büyük sebeplerinden biri fiyat artışının sürme beklentisi ve yabancıların gayrimenkul yatırımlarına olan yoğun ilgisi.

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Yabancılar üç buçuk senede Türkiye’den 128 bin konut aldı!

Türkiye'de göçmen akışını tartışmaları sürerken, yabancılara satışı yapılan konut sayıları ön planda. TÜİK verilerine göre, yaklaşık üç buçuk senede sürede yabancılar Türkiye'de toplam olarak 128 bin 234 adet konut satın aldı.

Yabancılar Türkiye'de en çok gayrimenkul yatırımı yapıyor!

Türkiye’nin büyümesinde önemli etken şeklinde gördüğü ve artırmaya çalıştığı yabancı doğrudan yatırımlar son zamanlarda yatay seyrediyor. Yabancıların yaptığı yatırımların büyük kısmını gayrimenkul yatırımları oluşturuyor.

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar nelere dikkat ediyor?

Yabancılara gayrimenkul satışında nelere dikkat edilmeli? Yabancılar Türkiye'den gayrimenkul alırken nelere dikkat ediyor? Milliyet Gazetesi köşe yazarı Nilüfer Kas, konuya ilişkin detayları kaleme aldı.

Yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor?

Çinli yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Şimdi de gözleri gayrimenkule çevrildi. Peki yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor? Türkiye'ye en çok talep hangi ülkelerden geliyor?

Yabancılar Türkiye'deki konutlara akın etti!

Mart ayında ABD Hazine tahvil faizlerinde yaşanan artış ve Naci Ağbal'ın görevden alınması ile TL'nin değeri düşünce, yabancılar konut almak için Türkiye'ye koştu. Yabancılara yapılan 4 bin 285 adet satış ile Mart'ta rekor kırıldı. 2021'in ilk 3 ayında toplam satışlar 9 bin 992 adet oldu.

Yabancılar Türkiye'den 5 yılda 127 bin konut aldı!

Yabancılar son 5 yılda Türkiye’den 127 bin konut satın aldı. Yabancı uyruklulara ait konut sayısının 1.5 milyona çıktığını dile getiren CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Ülke topraklarının yabancıya satışı Osmanlı’nın yıkılış nedenlerinden biri” diye konuştu.

yabancılar türkiye gayrimenkul satış Haberi

yabancılar türkiye gayrimenkul satış

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancıların son iki yılda Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını inceledi.  

İncelemeye göre; bütün gayrimenkul cinsinden yatırımlara bakıldığında toplam hisseye isabet eden yüz ölçümü sıralamasında Ürdün, Türkiye'yi tercih eden ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. TÜİK tarafından açıklanan yabancıya konut satış verilerine bakıldığında, 2020 yılı ilk çeyreğinde yabancıya konut satışında, bir önceki yıla oranla yüzde 13,8’lik bir artış yaşandı. Ülke uyruklarına göre 2020 yılı 1. çeyreğinde en çok konut satışı İran vatandaşlarına gerçekleştirildi.

Tapu yabancı işler daire başkanlığı verilerine göre; 2019 yılı 1. çeyreğinde 1 milyon 898 bin 694 metrekare olan yabancıların gayrimenkul edinimleri 2020 yılı aynı döneminde 3 milyon 035 bin 199 metrekare olarak kaydedildi. 

Konut satışı özelinde incelendiğinde ise, TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; adet bazında, 2020 1....