19 / 04 / 2024

Yamaç Evler kazısındaki mermer birleştirilyor

Yamaç Evler kazısındaki mermer birleştirilyor

Roma dönemi ihtişamını yansıtan Yamaç Evler'de kazılardan çıkarılan 120 bin mermer parçası puzzledaki gibi tek tek birleştirilerek yeniden duvarlara monte ediliyor. Restorasyon ekibi, 4 yılda ancak 50 bin parçanın yerini bulabildi.

Emlak Konut GYO'nun 2023'ün ilk yarısındaki satış şampiyonu projesi Yeni Fikirtepe! 

Emlak Konut GYO imzasıyla geliştirilen projelerde 2023'ün ilk yarısında toplam 28 milyar 959 milyon 741 bin 267 TL değerinde satış yapıldı. Yılın ilk yarısının şampiyon projesi de belli oldu. İşte Emlak Konut GYO'nun 2023'ün ilk yarısındaki satış şampiyonu olan o projesi...

Ankara'da bir inşaatın temel kazısı esnasında yan binadaki dükkan çöktü!

Başkent Ankara'da bir inşaatın temel kazısı sebebiyle 4 katlı binanın girişinde yer alan iş yerinin bir kısmı çöktü.

Tokat'ta kazı sırasında hasar gören bina tahliye edildi!

Tokat'ta temel kazısı esnasında bir binada hasar meydana geldi. 48 kişinin yaşadığı bina tahliye edildi.  

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazısı başladı. 

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başlıyor!

Euroband ihracı ile yapımına hız verilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda, 2. TBM kazısı başlatılıyor. Hattın Sancaktepe İstasyonu’nda 15 Ocak Cuma günü yapılacak tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek.

Aksaray'da Sevgi Evleri projesinin temel kazısı başlatıldı!

Aksaray Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçiren Sevgi Evleri projesinin hazırlık aşaması tamamlandı. Temel kazısı başlatılan projenin temel atma töreni önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Şile’de deniz kıyısındaki arazinin imarı 'turizm konut' olarak değiştirildi!

Şile Belediyesi’ne ait deniz kıyısındaki ağaçlarla kaplı yaklaşık 35 bin metrekarelik arazinin "turistik tesis" olan imarı, yatırımcı için uygun hale getirilerek “turizm konut” yapıldı.

Ankara Yamaçevler'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde çalışmalara hızla devam ediliyor. 

Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı!

Burdur'un Yeşilova ilçesinde, beyaz kumsalı ve turkuaz suyuyla ''Türkiye'nin Maldivleri'' olarak ünlenen Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı...

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

Haliç kıyısındaki arazinin imar planı iptal edildi!

İBB'nin kat yüksekliğini önce 10’a daha sonra 6’ya indirdiği Haliç kıyısındaki araziyle ilgili plan değişikliği İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi...

Yamaç Evler kazısındaki mermer birleştirilyor Haberi

Yamaç Evler kazısındaki mermer birleştirilyor


120 bin parçalık puzzle tarihe ışık tutacak


Efes Antik Kenti, dünyanın en ilginç restorasyon çalışmalarından birine ev sahipliği yapıyor. Roma dönemi ihtişamını yansıtan Yamaç Evler'de kazılardan çıkarılan 120 bin mermer parçası puzzledaki gibi tek tek birleştirilerek yeniden duvarlara monte ediliyor. Restorasyon Uzmanı İlhan: "Dünyanın en büyük puzzle restorasyonunu yürütüyoruz"


Efes Antik Kenti içinde Roma döneminin ihtişamını yansıtan Yamaç Evler'de ilginç bir restorasyon devam ediyor. Kazılardan çıkarılan 120 bin küçük mermer parçasını puzzledaki gibi yeniden bir araya getiren restorasyon ekibi, 4 yılda ancak 50 bin parçanın yerini bulabildi. 


Türkiye'nin en büyük arkeoloji projesinin yürütüldüğü Efes Antik Kenti içinde tarihe ışık tutan kazıların yanında ilginç restorasyon çalışmaları da yapılıyor. Antik Kent içinde ayrı bir girişten ulaşılabilen Yamaç Evler bölümünü ziyaret eden binlerce insan, büyük...