28 / 03 / 2024

yapı kullanma izni alma zamanı

yapı kullanma izni alma zamanı

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlamadan önce nasıl izin alınıyorsa, inşaat çalışmaları da bittikten sonra inşa edilen yapının kullanılabilmesi için de izin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni ne kadar sürede alınır?

Yapı kullanma izni ne zaman alınır?

Yapıların kullanılabilmesi için alınması gereken izin olan yapı kullanma izni, binanın resmi olarak bittiğini gösteriyor. Bu izin belli bir süre içinde bitirilen yapılara veriliyor. Peki, yapı kullanma izni ne zaman alınır?

İskan, yapı kullanma izni nedir? İskan nasıl alınır?

İskan nedir ve İskan nasıl alınır? soruları emlak, konut alanlarında sıkça yöneltilen sorular arasındadır. İşte iskan konusuna dair merak edilenler!

Yapı kullanma izin belgesi nasıl sorgulanır?

Yapı Kullanma İzin Belgesi yapılan inşaatın belirlenmiş olan projeye uygun ve eksiksiz bir şekilde inşa edilmesi sonucunda veriliyor. Peki, bir binanın iskanı olup olmadığı nasıl öğrenilir? Yapı kullanma izin belgesi nasıl sorgulanır?

Yapı kullanma izin belgesi nedir, nereden alınır?

İnşaat halindeki konutların bittiği andan itibaren izin belgesi ya da iskân belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır?

Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar?

İnşaat halindeki konutlar için tamamlandığı andan itibaren izin belgesi ya da iskan belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar? İşte tüm detaylar...

İzmir Kemalpaşa'da rüşvet karşılığında kaçak yapılara kullanma izni!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyonda kaçak binalara kullanma izni verdiği tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Yenişehir'de yapı kullanma izni olmayan binalar mühürlenecek!

Mersin Yenişehir Belediyesi, kent geneline yapı kullanma izni olmayan binaların mühürleneceği konusunda sakinlerine uyarıda bulundu.

Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır?

Herhangi bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasından sonra mülkiyet tapusu için iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

Yatırım ve istihdam taahhüt eden yatırımcılara ihalesiz arazi imkanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Milli Emlak Tebliği’nde değişiklik yapıldı. Buna göre, belirli şartları karşılayan yatırımcılara, Devlet İhale Kanunu’na göre ilansız olacak şekilde, Hazine taşınmazlarını doğrudan kullanma izni veya irtifak hakkı tanınacak.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile yapı kullanma izni harcı hakkında değişiklik yapılması planlanıyor. 

Yapı Kullanma İzin Belgesi örneği 2021!

İnşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvuru yapabiliyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınıyor? İşte Yapı Kullanma İzin Belgesi örneği 2021...

Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır?

Bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından mülkiyet tapusu için öncelikle iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır? İşte merak edilen her şey...

Yapı Kullanma İzin Belgesi nedir 2021?

Bir arsa üzerinde hayata geçirilecek yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması halinde mülkiyet tapusu için öncelikle iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nedir 2021? Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Yapı kullanma izin belgesi masrafları 2021!

İBB İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılı hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? Yapı kullanma izin belgesi masrafları 2021 nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

yapı kullanma izni alma zamanı Haberi

yapı kullanma izni alma zamanı

Yapı kullanma izni ne kadar sürede alınır?

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlamadan önce nasıl izin alınıyorsa, inşaat çalışmaları da bittikten sonra inşa edilen yapının kullanılabilmesi için de izin alınması gerekiyor.


Yapı kullanma izni, taşınmazın onaylı projesine ve imar planına uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Yapı kullanma izni, belediyelerin imar birimi tarafından düzenleniyor. 


Bu izin, yapılacak müracaatın ardından yapının ruhsatına uygun bir şekilde inşa edilmesi ve borcunun bulunmaması halinde veriliyor.


İskan alınabilmesi için öncelikle ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni ne kadar sürede alınır?


Yapı kullanma izni inşaat çalışmaları bittikten sonra müteahhitin belediyeye gerekli belgeler ile başvurması sonrasında veriliyor....