20 / 04 / 2024

Yassıada turizm ve kongre merkezleri

Yassıada turizm ve kongre merkezleri

Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada için planlanan “Demokrasi ve Özgürlük Adaları” projesinde ilk kazma Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla bugün vuruluyor. Temel atma töreni için dün adada çeşitli düzenlemeler yapıldı.

Yassıada, yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Grubu'na kiralandı!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" şeklinde değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi.

Güneşli Ada Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güneşli Ada Turizm Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Nimet Yalçın ve Önder Köse ortaklığında kuruldu.

Yassıada Yasası yürürlüğe girdi!

Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağını ortadan kaldırmayı ve mağdurlarının zararlarını gidermeyi öngören yasa dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çiğdem Karaaslan Yassıada’nın dönüşüm hikayesini anlattı!

Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülmesinin mimarlarından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Sabah gazetesine konuştu.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yassıada'daki çalışmaları inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeniden düzenlenen Yassıada'da devam eden çalışmaları incelemelerde bulundu.

Açık Ada Turizm Emlak Gıda Otomotiv Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Açık Ada Turizm Emlak Gıda Otomotiv Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 75 bin TL sermaye bedeli ile Ali Açıkada tarafından kuruldu...

Yassıada'nın restorasyonunda sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2015’te başlatılan ve Yassıada’nın ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’na dönüştürülmesinde sona gelindi. Adanın restoresi büyük ölçüde tamamlandı.

Çiğdem Karaaslan: Yassıada'da geçmişin ayak sesleri duyulacak!

1960 darbesi sonrası Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ve idama mahkûm edildiği Yassıada yeni çehresine kavuşmak için gün sayıyor. Yassıada Müzesi'nin mimarı Karaaslan, "Bir zaman tüneli olacak. Orada ayak sesleri duyacağız. Kendimizi bambaşka bir mekanda bulacağız" dedi..

İstanbul Yassıada'nın son hali havadan görüntülendi!

Dün DHA tarafından yapılan çekimlerde Yassıada projesindeki binaların tamamlandığı ve oturuma hazır halde olduğu görüldü. 

Yassıada restore edildi!

Türk demokrasi tarihine hukuksuz yargılamalar ve idamlarla giren Yassıada 59’uncu yılında 27 Mayıs darbesinin izlerini silmek için restore edildi. Yapılan çalışmaları  27 Mayıs’ın yıl dönümünde adaya gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan yerinde denetleyecek.

Taurus Bookıng Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taurus Bookıng Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Burak    Öztürk ve Morad Yassın A. Abdulrazıq ortaklığında kuruldu. 

AK Parti'liler Yassıada'nın beton yığınına dönmesinden şikayetçi!

Anadolu Ajansı (AA) Eski Genel Müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, 'Demokrasi ve Özgürlük Adası' olarak yeniden düzenlenen Yassıada'nın yeni görüntüsünden birçok AK Partilinin hoşlanmadığını belirtti. 

Yassıada turizm ve kongre merkezleri Haberi

Yassıada turizm ve kongre merkezleri

27 Mayıs 1960 Darbesi’nden sonra iktidardan uzaklaştırılan Demokrat Parti yönetiminin, cunta tarafından kurulan özel mahkemede yargılandığı ve Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam cezasına çarptırıldığı Yassıada ile hemen yakınındaki Sivriada, geçtiğimiz hafta imzalanan protokolle TOBB iştiraklerinden Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’ye devredildi. İnşaat ruhsatları da tamamlanan adalarda “Demokrasi ve Özgürlük Adaları” isimli projenin ilk kazması bugün vurulacak. Temel atma törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak.


Yassıada ve Sivriada işte böyle olacak!


‘TURİZME AÇILIYOR’ İDDİASI

Bazı kesimlerin “Turizme açılıyor”, “Eğlence merkezleri yapılacak” yorumlarıyla eleştiri getirdiği projede konaklama için otel, bungalov, kafe ve restoranların yanı sıra, Demokrasi Feneri, Sonsuzluk İskelesi, helikopter pisti, Özgürlük Platformu, dört ayrı kafe ve restoran,...