26 / 04 / 2024

yeni alınan eve emlak vergisi

yeni alınan eve emlak vergisi

Gayrimenkul sahibi olanların ödemeleri gereken emlak vergisi, taşınmaza sahip olunan süre boyunca her sene iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, yeni alınan eve emlak vergisi var mı? Yeni alınan evin emlak vergisi ne zaman ödenir?

Yeni alınan evin emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkuller için ödeniyor. Emlak vergisi devlete her sene ödeniyor. Peki, yeni alınan evin emlak vergisi ne zaman ödenir?

1941 yılına alınan karar: Cadde ve sokaklara numara konulmayacak!

1941 yılında alınan karara göre cadde ve sokaklara numara konulmayacağı bildirilmiş. Yeni karara göre sokak ve caddeler isimle adlandırılmasına karar verilmiş.

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Evliyken alınan gayrimenkulün paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde evliyken alınan gayrimenkulün eşe ve çocuklara paylaşımının nasıl olacağını kaleme aldı.

Mahkemeden alınan mirası ret belgesi geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mahkemeden alınan mirası ret belgesinin geçerli olup olmadığını yazdı. 

TOKİ'den alınan ev satılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) alınan ev satılabiliyor mu? TOKİ'den alınan konutlarda devir ve satış şartları neler?

Kastamonu sel felaketinde gözaltına alınan müteahhit adliyeye sevk edildi!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde çöken Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi olan ve gözaltına alınan Mehmet Ö. hakkında adliyeye sevk kararı alındı.

İstanbul’daki binalardan alınan karot örneklerinden 2 bin yıllık deniz kabuğu çıktı!

İstanbul'daki binalardan alınan karot örneklerinin incelendiği laboratuvarda 2000 yılından önce yapılan binalarda deniz kabuğu görüldü.

Karşıyaka'da depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihli depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Görevinden alınan eski bakanın ikametgahı TBMM gündeminde!

Görevinden alınan eski bakanın ikametgahı ile ilgili iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıbal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı TBMM'de!

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir depremine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi!

İzmir depreminde yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan 6 şüphelinin adliyeye sevk edilmesine karar verildi. 

Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı! 

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı. 

10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

yeni alınan eve emlak vergisi Haberi

yeni alınan eve emlak vergisi

Yeni alınan eve emlak vergisi var mı?

Gayrimenkul sahibi olan kimselerin ödemeleri gereken vergiler arasında emlak vergisi bulunuyor. Emlak vergisi, taşınmaza sahip olunan süre boyunca her sene iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Verginin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; 2. taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. 


Ancak taşınmaz malın başka ilde olması halinde vergi belediyeden PTT ile veya bankaların hesap numaralarına yatırılabiliyor. Yeni alınan eve emlak vergisi var mı? Yeni alınan evin emlak vergisi ne zaman ödenir?


Taşınmaz malların el değiştirmesi durumunda, söz konusu gayrimenkul için vergi ödemesi 1 sene sonra başlıyor. Edinimin gerçekleştiği sene, vergi mükellefi, taşınmazın eski sahibi oluyor.


Örneğin, 2013'te satın alınmış olan evlerin emlak vergisi ödemeleri bu sene başlarken; 2014 yılında yeni konut...