20 / 04 / 2024

yeni otopark yönetmeliği 2021

yeni otopark yönetmeliği 2021

Sosyolog Faruk Özcan, yeni otopark yönetmeliğini değerlendirdi. "Otopark ihtiyacını doğru tespit etmedikçe kent estetiği ve konforu olmaz" dedi.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Otopark yönetmeliğinde bir değişiklik daha! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği bugünkü 31868 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31868 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emniyet görevlileri dikkat! Polis atama yönetmeliği değişiyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni yayımlanan personel atama yönetmeliği hakkında konuştu.

Otopark yönetmeliği konut projelerinin önünü açacak!

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm ve konut projeleri de şekillendi.  Yeni yapılacak yapılarda otopark yapılmaması durumunda çevre otoparklarından park sorunu karşılanacak. 

Otopark Yönetmeliği resmen değişti!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021 bugünkü 31635 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Otopark Yönetmeliği'nde hangi değişiklikler yapıldı?

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021 bugünkü 31635 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Murat Kurum'dan Otopark Yönetmeliği açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Otopark Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle hem trafik yoğunluğunun azaltılacağını hem de vatandaşların otopark ihtiyacının karşılanacağını söyledi...

Yeni Otopark Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Otopark Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yürürlüğe girdi...

yeni otopark yönetmeliği 2021 Haberi

yeni otopark yönetmeliği 2021

Şehirlerin büyüdüğü ve şehirleşmenin de kırsal karşısında mutlak galibiyetini ilan etmesi anlamında tarihin sonunun ilan edildiği şu günlerde, ülkemizde 1981’den bu yana 30’dan fazla kere değişen otopark yönetmeliği, şehir yaşamında dikiş tutturamadığımız alanlardan birinin de otopark olduğunu ortaya koyuyor. Halbuki katma değerli konut satışında, konut alıcılarının en önemli beklentilerinden biri durumuna gelmiş olan otopark konusunda atılacak her olumlu adım, kent yaşamımızı kolaylaştıracağı kadar, gayrimenkul geliştiricilerinin de satış olanaklarını arttıracaktır.

Bu yazımızın konusu da, ülkemizde otopark konusunu çözüme kavuşturamamamızda, yıllardır detayları değiştirilse de, esası değiştirilmeyen otopark ihtiyacını belirleme kriterimiz olan daire büyüklüğü ile otopark ihtiyacı arasında kurulan ilişkinin yanlış olup olmadığını tartışmaya açmaktır.

Yeni otopark yönetmeliğinin daire büyüklüğüne göre otopark zorunluluğu getirmesi, “otopark yönetmeliğinde yeni dönem” gibi manşetlerle sunulsa da, aslında yeni...