19 / 04 / 2024

yeni yasa tasarısı yabancı yatırımcılar

yeni yasa tasarısı yabancı yatırımcılar

Yabancı yatırımcıyı çekmek adına sektör için büyük bir adım atıldığını dile getiren Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan, yaşanan sürecin Türk ekonomisi ve inşaat piyasasını canlandıracağını vurguluyor...

Kiracı ve konut sahibi arasındaki uyuşmazlığa son! Yeni sistem TBMM’de kabul edildi!

Konut sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni düzenleme doğrultusunda konut sahibi ve kiracı uyuşmazlığı ile ilgili yasa tasarısı mecliste kabul edildi. İşte detaylar...

EYT maaş promosyonunda dudak uçuklatan rakam! Tam 30 bin TL... Bankalarda yeni yarış! Şimdi siz de bakın!

EYT yasa tasarısı pazartesi günü resmen Meclis'e sunuluyor. EYT maaş promosyonunda dudak uçuklatan rakam! Tam 30 bin TL... Bankalarda yeni yarış! Şimdi siz de bakın!

ABD'den kripto para yasağı için ilk adım geldi!

ABD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto düzenlemesi için yeni yasa tasarısı hazırladı. Amerika söz konusu bu yasayla “kriptoyu kısıtlamadan mevcut yasalara dahil etmek” istiyor.

Bitcoin ve altcoinler için yeni yasa çıktı! Resmen duyuruldu!

Bitcoin ve altcoin’leri doğrudan etkileyen ve uzun zamandır beklenen yasa tasarısı nihayet çıktı. Salı günü yayınlanan tasarı, Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli olacak kapsamlı kripto düzenlemesi için taban hazırlıyor.

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Türkiye'de bitcoin ve altcoin yasasında şok gelişme: Yasa sızdırıldı!

Türkiye'de Bitcoin ve altcoin alanında uygulanacak olan yasa tasarısı adımı uzun süredir gündemde yer alıyordu. Geçenlerde bu yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı bildirildi. Ana akım medyada da yasayla ilgili çeşitli yazılar yer almaya başladı.

Ukrayna'da yeni binaların satışı için yeni yasa tasarısı hazırlandı!

Ukrayna'da Bakanlar Kurulu, Verkhovna Rada’ya yeni inşa edilen konutlara yönelik KDV uygulamasını öneren yasa tasarı sundu.

Tesis yönetiminde yasa tasarısının ilk adımı atıldı!

Tesis Yönetim Derneği (TRFMA), Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ile beraber tesis yönetimi hizmetleri ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesi kapsamında yasa, yönetmelik ve gerekli mevzuatın hazırlanması için Tesis Yönetim Yasası Çalıştayı’nın ilk toplantısını yaptı. 

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

Yeni yasa teklifi hazırlığı: İşten çıkarma 3 ay yasaklanıyor!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye etkileriyle ilgili olarak yeni bir yasa teklifi hazırlanıyor.

Ürdün İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacak yasa tasarısını kabul etti!

Ürdün'ün tarihi Petra kentinde İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacağından endişe edilen tartışmalı yasa tasarısı, yapılan değişikliklerin ardından Temsilciler Meclisinde kabul edildi...

Yeni nesil serbest bölgeler tasarısı TBMM'nin gündeminde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ekonomi yasalarını gündemine alacak. Serbest Bölgeler Kanun Tasarısı ile Ahilik Fonu kurulmasına ilişkin düzenlemelerin bu hafta yasalaşması bekleniyor...

yeni yasa tasarısı yabancı yatırımcılar Haberi

yeni yasa tasarısı yabancı yatırımcılar



Son düzenlemelerle inşaat sektörüne getirilen yeni yasa tasarısı gayrimenkul alıcısıyla birlikte sektörün de yüzünü güldürecek. Yabancı yatırımcıyı çekmek adına sektör için büyük bir adım atıldığını dile getiren Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan, yaşanan sürecin Türk ekonomisi ve inşaat piyasasını canlandıracağını vurguluyor. 


Gayrimenkul sektöründe yaşanan tüketici mağduriyetlerini engellemesi planlanan  Tüketici Kanun Tasarısı, TBMM’de kabul görerek yasalaştı. Resmi Gazete’de yayımlanmasından 6 ay sonra  yürürlüğe girmesi beklenen kanundaki yeni düzenlemeler, tüketici mağduriyetinin önünü kesecek. Mevcut yasa ile  yabancı yatırımcıların Türkiye’de konut almasının kolaylaşacağını öngören  Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan süreçten umutlu. Altan; “Türk halkı geçmişten günümüze, en büyük güvencesini konut sahibi olmak olarak değerlendiriyor; tüm yatırımını da bu doğrultuda şekillendiriyor. Ancak ülkemizde yatırım amaçlı konut satın alanların oranı oldukça...