29 / 03 / 2024

yerine kentsel dönüşüm

yerine kentsel dönüşüm

Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan "Kentsel dönüşümde her şeyden önce riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçlıyoruz" dedi.

Kentsel dönüşüm yasasında vatandaşı bekleyen büyük tehlike! Vatandaşın evine ve iş yerine el mi konulacak?

Kentsel dönüşüm yasasının rant yasasına dönüşme tehlikesi gündeme geldi. Kentlerdeki rantı yüksek bölgeler ‘kentsel rezerv alanı’ denilerek kamulaştırılabilecek. Ayrıca, gayrimenkulleri ellerinden alınan vatandaşlar başka semtlere gönderilebilecek.

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Kentsel dönüşümde bunlara dikkat edin! Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Hemen okuyun!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, risk altında kabul edilen yıkılmak yerine deprem yönetmeliğine uygun daha kalıcı yapılar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümün şartları nelerdir, dönüşüm kira yardımı nasıl, nereden alınır, kira yardımı alma belgeleri neler?

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm sürecine giren ev sahipleri bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. Bunun için ikamet şartını yerine getiren maliklerin ilgili yerlere müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm anlaşmazlığına ilginç çözüm! 

İstanbul Kadıköy'de kentsel dönüşüm anlaşmazlığında hak sahibine ilginç bir teklif sunuldu. Dönüşüm kapsamında bulunan dairede sadece yüzde 2 payı bulunan Iryna Sıdun’a payı karşılığı olan 17 bin 500 lira yerine daire verilmesi yönünde karar alındı.  

Kentsel dönüşüm şartları nelerdir?

Riskli bölgelerde yer alan binaların yenilenmesi ve eski binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasına verilen çalışmaya kentsel dönüşüm denir. Peki, kentsel dönüşümde istenen şartlar neler? İşte kentsel dönüşüme dair bilinmesi gereken detaylar...

Kentsel dönüşüm güçlendirmeden sağlıklı!

Projekt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve GİSİDER Başkan Yardımcısı Kutanoğlu, “Az veya orta hasar gören binaların güçlendirilmesi yerine kentsel dönüşümün tercih edilmesini öneriyoruz” diye konuştu.

Kentsel dönüşümü yık yap yerine, kentlerimizi dönüştürerek sağlamalıyız!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depremi, kentsel dönüşümü de yeniden gündeme getirdi...

Kentsel dönüşüm ranta mı dönüştü?

İstanbul başta bütün büyük şehirlerde kentsel dönüşüm bir rant savaşı haline geldi. Dönüşümde, yıkılanın yerine iki misli-üç misli büyüklüğünde bine dikilmesine “evet” deniyor.

Kentsel dönüşümün şartları neler?

Türkiye'de risk bulunan alanlardaki binalar veya risk bulunan alanda olmasa da riskli olan yapılar yıkılıyor ve yerine yeni binalar inşa ediliyor. Bu faaliyetlerin için bazı şartlar gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm için gerekli şartlar neler?

Cemal Bekle'den İzmir'de kentsel dönüşüm sorumsuzluğu iddiası!

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İzmir Büyükşehir Belediyesinin, "Roman vatandaşlar için hayati önem taşıyan" kentsel dönüşüm projelerinde sorumluluğunu yerine getirmediğini ileri sürdü...

Düzce'de kentsel dönüşüm süreci başladı!

Düzce Belediyesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarının Düzce'de yeterli seviyeye ulaşması ve risk altında olan binaların yerine Deprem Yönetmeliğine uygun sağlam binalar inşa edilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Kentsel dönüşüm 2020'de hızlanacak!

2019'da yeni proje yerine, mevcut yarım kalmış projeleri bitirmeye odaklanan gayrimenkul geliştiricileri, 2020’de yenileme projelerine ağırlık verecek. Kentsel dönüşüm desteklerinin arttırılmasını bekleyen üretici, müteahhitlik yasasının devreye girmesinin de dönüşüme hız kazandıracağını belirtti...

yerine kentsel dönüşüm Haberi

yerine kentsel dönüşüm

Toplu Konut İdaresi Başkanı Turan "Kentsel dönüşümde her şeyden önce riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçlıyoruz. Gecekondu dönüşüm projelerinin en zor tarafı, halkı proje konusunda ikna etmek, mevcut yaşam standartlarına uygun yeni yaşam alanları oluşturmak, yeni hayata adaptasyon konusunda sosyal içerikli projeler geliştirmek ve hak sahiplerini bu yönde kanalize edebilmektir. İdaremiz bu anlamda stratejik iletişim konsepti oluşturma yönünde çalışmalarını sürdürüyor" dedi. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşümde her şeyden önce riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçladıklarını söyledi.


Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ'nin tüm yurda eşit yaklaşımla ülke ve millet temelli projeler geliştirdiğini söyledi.


Sağlıksız, afetlere karşı riskli, köhnemiş ve yapı ömrünü tamamlamış konut stoğunun...