23 / 04 / 2024

Zafer Akçığ ege denizi deprem açıklaması

Zafer Akçığ ege denizi deprem açıklaması

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği, Yer Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Akçığ, Ege Denizi'nde Midilli açıklarında saat 03.45'de 5.1, saat 08.20 ise yine aynı bölgede 5.0 büyüklüğünde depremler meydana gelmesini değerlendirdi.

İzmir Ege Mahallesi'ndeki dev dönüşüm projesinin temeli atıldı! 706 konutluk yeni proje!

İzmir Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 1. etabının temeli atıldı. Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme bakış açısı farkına değinen Başkan Tunç Soyer, “Onların geçer akçesi rant. Bizim geçer akçemiz hak!” diye konuştu.

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Kaçak yapılarla mücadelede tek Bakanlık sorumlu olsun önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kaçak yapıları kaleme aldı. İşte Fatih Çekirge'nin 'Bekçi barakası nasıl butik otel oldu' başlıklı yazısı...

Akıllı şehirler yeni dönemde ön plana çıkacak!

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Karabağlı, yeşil dönüşümün 2030 hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir kentlerin hayata geçirilmesi için akıllı şehirlerin ön plana çıkacağına dikkat çekti.

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Ege sahillerinde konut fiyatları uçuşa geçti!

Yazlık bölgelerinde en çok talep gören yer Ege oluyor. Pandemiyle birlikte Ege'deki her kente talep arttı. İnsanların Ege'ye akın etmesinin ardından konut fiyatları da uçuşa geçti...

Zafer Havalimanı satılıyor!

Kütahya, Afyon ve Uşak illerine hizmet sunması amacıyla 2012'de Yap-İşlet-devret modeliyle hizmete sunulan Zafer Havalimanı'yla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri o ilçeye akın etti!

Dünyanın ve Türkiye'nin en zengin isimleri Bodrum Yalıkavak'a akın etti. Birçok ünlü isim hem tatil yaptı, hem de Ege'nin kalbinde ev sahibi oldu...

İzmir'de kaçak yapı oranı yüzde 65!

İzmir için dönüşüm çağrısı yapan Ege-Koop Başkanı Aslan, İzmir'de kaçak yapılaşma oranının yüzde 60-65 olduğunu söyledi.

Cemal Bekle'den Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal Bekle, İzmir Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında Roman halkına ayrımcılık uygulandığını belirterek çalışmalara tepki gösterdi.

Bodrum'un en büyük sorunu kaçak yapı!

İstanbul'dan Ege ve Akdeniz kıyılarına, Kapadokya'dan Uzungöl gibi doğa harikası mekanlara, nereye bakarsanız bakın, kaçak yapıdan geçilmiyor...

Mesa Koz'da ofisler satışa çıktı!

Mesa Koz'un yüksek standartlı ofisleri satışa çıktı. Mesa Mesken Genel Müdürü Zafer Ak, Mesa Koz'da ofis sahibi olmak isteyenlere 50 ay vade farksız ödeme avantajı sunduklarını belirtti...

Ege'de kentsel dönüşüm seferberliği!

Ege’de Akıllı ve Sürdürülebilir Kentsel Dönüşüm Forum'u düzenlendi. Forumda konuşan İzmir'in belediye başkanları kentsel dönüşüm için destek istedi.

Zafer Akçığ ege denizi deprem açıklaması Haberi

Zafer Akçığ ege denizi deprem açıklaması


Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği, Yer Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Akçığ, Ege Denizi'nde Midilli açıklarında saat 03.45'de 5.1, saat 08.20 ise yine aynı bölgede 5.0 büyüklüğünde depremler meydana gelmesini değerlendirdi.


Prof.Dr. Akçığ, Ege Denizi'nde bir deprem kümelenmesi olduğunu, ama bunun gelecek depremlerin habercisi olarak görmenin kehanet olacağını, dikkatli konuşmak gerektiğini dile getirdi.

Ege Denizi'nde sabaha karşı saat 03.45'de, merkez üssü Midilli Adası açıkları olan Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 17 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından bu kez, saat 08.20'de aynı bölge merkezli, 5.0 büyüklüğünde yeni bir sarsıntı daha oldu. Depremler, Ayvalık, Edremit başta olmak üzere İzmir ve Çanakkale illerinden de yoğun olarak hissedildi. Vatandaşlarda, kısa süreli paniğe neden oldu. Saat 15.00'e kadar...