28 / 03 / 2024

Havaray Ataşehir!

Havaray Ataşehir!

Finans Merkezi yapımı ile gündeme gelen Ataşehir’e havaray yapma fikri güzergah çalışmaları ile somutlaştırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından etüt edilen havaray Ataşehir'in güzergah ayrıntıları şöyle...




Havaray Ataşehir!


Kozyatağı Ataşehir Ümraniye havaray projesi...

Finans Merkezi yapımı ile gündeme gelen Ataşehir’e havaray yapma fikri güzergah çalışmaları ile somutlaştırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından etüt edilen Havaray Ataşehir'in güzergah ayrıntıları şöyle:


Havaray hattının başlangıç noktası Kozyatağı metro istasyonudur. İçerenköy Carrefour AVM’nin doğusundan başlayacak havaray hattı Hal Yolu Caddesi’nden devam ederek Yeni Hal bölgesine gelecektir. TEİAŞ Ambarları’na devam eden hat Zümrütevler Sitesi’den ilerleyerek Dereboyu Caddesi boyunca devam edecek. Caddenin sonundan Turgut Özal Bulvarı’na yönelip Ataşehir Merkez’e ulaşan havaray hattı burada Gardenya bölgesine gelip Migros’un olduğu kavşağa ulaşacak. Kavşaktan sola yönelen hat Ataşehir Bulvarı’nı boydan boya katederek TEM Kozyatağı Bağlantı Yolu üzerindeki köprüden (veya paralelde yapılacak yeni havaray köprüsünden) geçerek Batı Ataşehir’e geçecek.


Batı Ataşehir’deki Kent Plus ve Uphill konutlarının ortasından ilerleyerek Çamlıca TEM Otoyolu’nun üzerinden geçip Site Mahallesi’ndeki Şenol Güneş Bulvarı’na gelecektir. Buradan kavis alarak 2 dönüş ile Akdeniz Caddesi’ne gelen havaray hattı Armağanevler ve Atakent mahallelerinden devam ederek Alemdağ Caddesi üzerindeki Site durağına kadar gelecek. Alemdağ Caddesi’nden sola dönen hat Ümraniye NETAŞ Tesisleri’ne kadar gelip buradan kuzeye yönelerek Yamanevler’e giderek ve Küçüksu Caddesi’ne ulaşacaktır. Adem Yavuz Caddesi’ne ulaşıp Tanzim ve Nevzat Ayaz Lisesi’nin olduğu yerden Kazım Karabekir Mahallesi’nin girişinde bulunan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek burada son bulacaktır.


Kozyatağı’nda Kadıköy Kartal ve Bostancı Dudullu metro hattı ile transfer imkanı veren havaray Ataşehir hattı Ümraniye’de Çekmeköy Üsküdar metro hattı ile buluşuyor. Havaray hattı ayrıca yapımı planlanan Kadıköy Ataşehir Sabiha Gökçen Havaalanı metro hattı ile Batı Ataşehir bölgesinde Şenol Güneş Bulvarı civarında entegre oluyor.



Havaray Başıbüyük!
Havaray ne zaman?
İstanbul havaray projesi!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön