25 / 04 / 2024

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Peki, hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?



HİSSELİ TAPUYA KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR ÖDENİR?

Risli olarak tespit edilen evde oturuyorsanız ancak eviniz hisseli ise ne kadar kira yardımı alacaksınız? Hisseli tapularda tüm hissedarların hissesi oranında kira yardımı alabilmesi için hepsinin riskli yapıda oturması şart mı? Hisseli tapularda sadece bir hissedar ikamet ediyorsa ya da hissedarların hiçbiri ikamet etmiyorsa kira yardımı başvurusu nasıl sonuçlanır?

Bakanlık tarafından bu sorulara verilen cevaba göre: Hisseli tapularda (kat mülkiyetli-irtifaklı yada arsa paylı tapu) ikamet eden hissedar hissesi oranında kira yardımı alabiliyor.  

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Riskli binada bir bağımsız bölümün hisse sahibi iseniz; her hak sahibi için ayrı ayrı başvuru dilekçe alınıyor. Kira yardımı başvuru dilekçesinde adres, hak sahibinin adı ve soyadı, başvuru sahibine ait banka hesap numarası, iletişim bilgileri ve imza hususlarına dikkat ediliyor.

Kira yardımı ödemeleri de, hisseleri oranında yapılıyor. Ancak hissedarların hiç biri ikamet etmiyorsa kira yardımı başvuruları değerlendirilemiyor.

 

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

 


Geri Dön