29 / 03 / 2024

İpotek fekki için gerekli evraklar!

İpotek fekki için gerekli evraklar!

İpotek fek yazısı ipoteğin kaldırılmasına ilişkin banka tarafından hazırlanan yazı olarak tanımlanıyor. Peki, ipotek fekki için neler gerekli? İşte, ipotek fekki için gerekli evraklar!



İpotek fekki için gerekli evraklar!

Alınan konut kredisi karşılığında banka tarafından konuta koyulan ipoteğin kaldırılabilmesi için öncelikle bankaya olan tüm borcun tamamen sıfırlanması gerekiyor. 


Borcun tümümün ödenmesinin ardından banka tarafından doldurulan ipotek fekkinin yazılması gerekiyor. İpotek fekki ise; banka tarafından ipotek edilmiş evin üzerindeki tedbirin kaldırılmasına ilişkin Tapu Müdürlüğü’ne yazılmakta olan yazı olarak tanımlanıyor.


Yani bir kişinin taşınmaz mülkü üzerindeki borcunun tamamının ödenmesi halinde ipoteğin kaldırılmasına ilişkin banka tarafından hazırlanmakta olan yazı da denilebiliyor. Peki, ipotek fekki için neler gerekli?


İpotek kaldırmak için gerekli evrakların başında ipoteği koyan bankadan alınan ipotek fek yazısı ve T.C. kimlik belgesi geliyor. Bu belgeler ve bir dilekçe ile tapuya müracaat edilebiliyor.


İpotek fekki dilekçesi!


 T.C.

................ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ


Dosya No: ……… /…………


TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

.............………(Şehir)


İLGİ: a) …./…./…..  tarih ve ….. sayılı yazımız.

      b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabı yazınız.


ALACAKLI : 

VEKİLİ

BORÇLU :  


İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.

 

Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b) sayılı yevmiyeniz ile konulan hacizlerin fekki gereği rica olunur. 


NOT: ...................................



İcra Müdür Yrd. 

...............


Bu yazı ile tapu sicil müdürlüğüne gidiliyor ve burada ipotek fek yazısının işleme konulması ile tapu üzerindeki ipotek kaldırılıyor.



İpotek fekki ücreti ne kadar?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com 



Geri Dön