29 / 03 / 2024

İstanbul Finans Merkezi’nin inşaatı Aralık'ta tamam!

İstanbul Finans Merkezi’nin inşaatı Aralık'ta tamam!

Ümraniye’de inşaatı süren İstanbul Finans Merkezi’nde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''İnşallah 2021 yılı Aralık ayı sonu itibarıyla finans merkezi inşaatını tamamlamış olacağız'' dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ümraniye’de inşaatı süren İstanbul Finans Merkezi’nde incelemeler gerçekleştirdi, inşaat tamamlama tarihini açıkladı.

İstanbul Finans Merkezi’nin inşaatı Aralık ta tamam!

“İstanbulumuzda hakikaten ülkemizin finans geleceği için çok önemli bir proje yürütüyoruz” diye konuşan Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 300 bin metrekarelik bu alanda, 2.5 milyon metrekare inşaat alanına sahip bu bölgede inşaatımız hızla sürüyor. Tüm ekibimizle, gayretlerimizle, şu an burada fiilen 7 bin 500 arkadaşımız çalışıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte bir protokol çerçevesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca inşaatların yapım kısmını burada, Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz, altyapı kısmını İller Bankası Genel Müdürlüğümüz, yine TOKİ, Varlık Fonumuz hep birlikte burada gece gündüz çalışmakla birlikte yürütüyoruz.”

İstanbul Finans Merkezi’nin inşaatı Aralık ta tamam!

YÜZDE 60 SEVİYESİ

İnşaatın yüzde 60 oranında tamamlandığını söyleyen Bakan Kurum, “Finansal piyasalarımızın daha rekabetçi bir piyasaya kavuşması için, finansal derinliğimizin arttırılması ve ülkemizin finansal anlamda burada inşaatımız hızla sürüyor. İnşallah 2021 yılı Aralık ayı sonu itibarıyla finans merkezi inşaatını tamamlamış olacağız. İstanbul’umuza, ülkemize, tüm Orta Doğu’ya, Dünyamıza kazandırmış olacağız ve burada eminiz ki hem bölgemiz hem de ülkemizin geleceği adına finans merkezi çok önem arz ediyor. Burada yapılacak projede 1 kilometre yürüyüş yolu içerisinde sosyal donatıların olacağı ve finans merkezi çalışanlarının her türlü ihtiyacını gidereceği belki dünyada tek diyebileceğimiz bir finans merkezinin çalışmalarını büyük bir gayretle gerçekleştiriyoruz. Pandemi dönemine rağmen ekiplerimiz ara vermeden hızlı bir şekilde çalışmalarını yürütmekteler” dedi.

İstanbul Finans Merkezi’nin inşaatı Aralık ta tamam!


Geri Dön