19 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...



İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Bu para, asgari ücret alan 5 milyon 620 bin 107 kişinin maaşı demek" dedi ve bu duruma tepkisini dile getirdi. 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA nın 2043 e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL!  

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İGA'nın devlete ödemesi gereken 2018-2019-2020 kira bedeli olan toplam 1 milyar 200 milyon Euro'nun 2043 yılına kadar ertelendiğine dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir, bunun nedenini sordularını ancak cevap alamadıklarını belirtti. 

"DHMİ'nin 1 milyar 364 milyon Euro'yu şirketten ek kira olarak ya da ilave yatırım olarak alması gerekmekte ancak bugüne kadar ek kira alınmadığı gibi kiralar ertelendi" ifadelerini kullanan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir, İGA'nın yükümlülüklerini yerine getirmediği gibi şu anda kira da ödemediğini aktardı. 

Ertelenen kira ve eksik işlerin toplandığında DHMİ'nin yani halkın 3,5 milyar Euro zararından bahsedildiğini ileri süren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir, " Atatürk Havaalanı'nı kapattınız, üstüne buradan kira alamıyoruz ve iş eksik yapılıyor" diye konuştu. 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA nın 2043 e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İGA'DA SON DURUM NE? 

Geçtiğimiz Nisan ayında İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ortaklık yapısında değişikliğe gidilmişti. Bu kapsamda Limak İnşaat ve Mapa İnşaat’ın İGA Havalimanı İşletmeleri A.Ş.’de bulunan yüzde 20 oranındaki hisselerini devretmeleri gündeme gelmişti. Bu durumda payı yüzde 55'e ulaşan Kalyon Holding, en büyük hissedar olmuştu.

İGA, 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktarmıştı.

Kredi kartı ve banka kartı olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Yüzde 50 arttı! Yarın resmen değişiyor!

BDDK'nın yeni konut kredisi düzenlemesi sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi?

Konut sektöründe kira krizi tam gaz! O şehirde kiralar ödenemiyor! 


Geri Dön