25 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı 3 gün sonra açılıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı 3 gün sonra açılıyor!

Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük projeleri arasında yer alan İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim'de hizmete açılıyor.



Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük projeleri arasında yer alan İstanbul Yeni Havalimanı, Cumhuriyet'in 95'inci yıl dönümünde kapılarını açıyor. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı yeni havalimanı, sahip olduğu özellikler ile ilklere de sahne olacak. İlk fazın hizmete girmesiyle beraber yıllık yolcu kapasitesi 90 milyon olacak İstanbul'un üçüncü havaalanı, tüm fazların açılması ile beraber ise kapasitesini 200 milyon yolcuya çıkaracak. 

Yeni havalimanı tam kapasite ile hizmet vermeye başladığında, yolcu kapasitesi, alan büyüklüğü ve uçuş noktası gibi kriterlerde dünyanın açık ara en büyük havalimanı olmuş olacak.

Limak, Kolin, Cengiz, Mapa, Kalyon İnşaat ortak girişiminde 26 milyar 140 milyon Euro'luk yapım, işletme ve devir bedelleriyle ihalesi kazanılan yeni havalimanının birinci fazı için 6 milyar Euro'luk yatırım yapıldı. İlk fazın ardından, 2023'e kadar diğer fazlarda kademeli olarak hizmete açılacak. İstanbul'un üçüncü havalimanının tamamı devreye alındığında ise yıllık yolcu kapasitesi 200 milyona ulaşmış olacak.

İstanbul Yeni Havalimanı tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde 6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi ve 70 bin araçlık açık otoparkı ile hizmet veriyor olacak.

Dünyanın en büyük terminal binası

Havalimanının ana terminal binası, 1.3 milyon metrekareyle tek çatı altında dünyanın en büyük terminal binası olma özelliğini taşıyor. Terminal binasında İstanbul'un Boğaziçi görüntüsünün verileceği bir duty-free alanı bulunacak. Yeni havalimanına ulaşımı rahatlatmak amacıyla metro çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

451 odalı otel

İstanbul Yeni Havalimanı modern ve fütüristik bir terminal otele de ev sahipliği yapacak. Dünyanın en büyük havalimanı otelleri, ana terminal binası içerisinde yer alacak. İngiliz otel işletmecisi YOTEL tarafından işletilecek olan otel, hem kara hem de pist tarafına bakan toplam 451 odayla müşterilerine hizmet verecek.

Yeni yaşam alanı

Alışveriş, yeme-içme opsiyonları ve etkinlik alanlarına da yer verilen İstanbul Yeni Havalimanı'nda yolcuların uçuştan en az 4 saat önce gelip aileleriyle iyi vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanı da bulunacak.

225 bin kişiye istihdam sağlayacak

İstanbul Yeni Havalimanı sivil havacılık sektörünün yeni merkezi ve cazibe adası haline gelecek. 225 bin kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlayacak olan projeyle Türkiye, sivil havacılık sektörünün yeni merkezi ve cazibe adası haline gelecek.

İlk etapta 5 iniş 5 kalkış

İlk etabın hizmete açılmasıyla günlük 5 kalkış ve 5 inişin yapılacağı havalimanında, Türk Hava Yolları (THY) iç hatlarda Ankara,  İzmir  ve Antalya'ya karşılıklı birer uçuş yapılacak. Dev havalimanının ilk dış hat noktaları ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan olacak.

Yıl sonuna kadar Atatürk Havalimanı'ndan taşınmanın tamamlanmasıyla birlikte günde 2 bin uçak iniş-kalkış yapabilecek. 350'den fazla destinasyona uçuşun gerçekleştirileceği yeni havalimanı, 250 havayolu şirketine hizmet verecek.   

 

İstanbul Yeni Havalimanı'ndan son kareler:

İstanbul Yeni Havalimanı 3 gün sonra açılıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı 3 gün sonra açılıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı 3 gün sonra açılıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı 3 gün sonra açılıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı 3 gün sonra açılıyor!


Yeni Havalimanı'nda toplu ulaşım iki ay boyunca yüzde 50 indirimli olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı'na nasıl gidilir?

45 soruda İGA!

İGA'nın reklam filmine büyük ilgi!

İstanbul Yeni Havalimanı için bilet fiyatları belli oldu!

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön