26 / 04 / 2024

İstanbul'da üniversite okuyacak gençlere kötü haber: Yurt fiyatlarına gelen zamlar dudak uçuklattı daha da zamlanacak

İstanbul'da üniversite okuyacak gençlere kötü haber: Yurt fiyatlarına gelen zamlar dudak uçuklattı daha da zamlanacak

İstanbul'da yurt fiyatları 2 yıllık pandemi döneminin sona ermesinin ardından adeta uçuşa geçti. Geçen yıl en düşük 9 bin TL olan yurt fiyatları bu sene 13 bin lirayı görecek. Maksimum fiyatın ise 100 bin lirayı bulacağı tahmin ediliyor.



YURTLARDA BAZI HİZMETLERE KISITLAMA GELEBİLİR

2022-2023 eğitim yılı yurt fiyatları öğrencilerin cebini yakıyor. Yüksek kiraların ardından erken rezervasyon yaptırmak isteyen öğrenciler yüzde 100 zamlı yurt fiyatlarıyla karşılaşıyor. Yurt fiyatları İstanbul’da aylık en düşük 9 bin TL’den başlayıp 13 bin TL’ye kadar yükselirken, yurt işletmecileri ise yükselen enflasyon, enerji ve personel maliyetlerini işaret ederek yüzde 100 zammın yeterli olmadığını ve hatta enflasyondan korunmak adına bazı kalemlerde de kısıtlamaya gidebileceklerini söylüyor.

İstanbul da üniversite okuyacak gençlere kötü haber: Yurt fiyatlarına gelen zamlar dudak uçuklattı daha da zamlanacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön