27 / 04 / 2024

İşte elektrik faturası için yardım almanın yolu

İşte elektrik faturası için yardım almanın yolu

SSK’sı olmayan kişiler rahatlıkla evlerine en yakın alanlarda yer alan PTT’lere müracaat ederek devlet desteği alabilme hakkına sahip oluyorlar. Devletten elektrik desteği almayı talep ediyorsanız mutlaka kimliğinizi de yanınızda getirmeniz gerekmektedir. 



Destek tutarları evdeki kişi sayısında göre hesaplanmıştır. 

Bu hesaplamalar şöyle:
2 kişi: 103 TL 
3 kişi: 137,33 TL 
4 kişi: 171,67 TL
5 kişi: 206 TL 

Aynı zamanda devlet elektrik faturası desteğinin yanında bir de kira yardımı desteği yapabilmektedir eğer maddi durumunuz yeterli değilse ve ay sonunu getirmekte zorlanıyorsanız devlet bu konuda size yardım eli uzatmakta. 
Devletten kira yardımı desteği alabilirsiniz. Bunun için bazı şartlara önem gösterirseniz devlet zaten size gerekli yardım ve desteği sağlamış olacaktır. 

Kira yardımı almak isteyenlerin yetim, dul, emekli, ölüm aylığı almaması durumunda kolaylık ile kira yardımı desteği alabilmeye aslında hak kazanmış oluyor.

Fakat SSK’lı bir yerde hizmet veren kişi ya da SSK’lı bir yerde maaş alan kişiye herhangi bir şekilde kira yardımı desteği devlet tarafından yapılmamaktadır. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön