29 / 03 / 2024

İzmir'de depremzedeler için ev taşıma ücretleri sabitlendi!

İzmir'de depremzedeler için ev taşıma ücretleri sabitlendi!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı açıklamada, İzmir'de nakliye firmalarının depremde hasar görmüş binalardan taşınma için alacakları ücretlerin sabitlendiğini belirtti.



İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, depremin ardından çalışmaların her alanda devam ettiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, birlik ve dayanışma ruhuyla depremzedelerin yaralarının sarılmaya devam edildiğini dile getiren Vali Köşger, "İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği aldığı kararla deprem boyunca taşınma ücretlerini hem normalin altında bir rayice bağladı hem de gözetim altında saatlik taşınmaları yarı fiyata indirdi." şeklinde konuştu.

Köşger, bugünden itibaren geçerli olan  İzmir  Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odasının ev taşıma tarifesini de değindi. Buna göre depremden hasar görmüş binalar için merkez ilçelerde geçerli taşınma ücretleri 1 oda 1 salon dairelerde 1200, 2 oda 1 salon dairelerde 1500 ve 3 oda 1 salon dairelerde 2000 lira şeklinde belirlendi.

Oda, daha önce asansör kurulumlarının bir dairenin tamamen boşaltılması için 350, kısmi boşaltılması için ise 175 lira olduğunu duyurmuştu.

 

İzmir depremi Marmara'yı tetikler mi? Oğuz Gündoğdu anlattı!


Geri Dön